30 Ağustos 2012 Perşembe

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ZONGULDAK'TA KUTLANDI

Haber: Geçit Töreni Coşkusuz Kaldı30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Fevzi Paşa Caddesinde geçiş tören düzenlendi.
Tören öncesinde alandan geçen vatandaşlar emniyet mensupları tarafından tek tek aranarak tedbir alındığı ve ayrıca, halkın her zamanki gibi 30 Ağustos Zafer Bayramı'na ilgi göstermediği gözlendi.
Tören, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es'in askeri araç üzerinde vatandaşı ve protokolü selamlamasıyla başladı. Tören esnasında yol trafiğe kapatılırken, acil hasta taşıyan ambulanslara tören sırasında yol verildiği gözlendi. Törene gelen vatandaşlar ise çocuklarıyla birlikte ellerinde bayraklar töreni izledi.
Törene, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Chp Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Baro Başkanı Kerem Ertem, daire müdürleri, şube başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasını ardından Jandarma Üsteğmen Yener Önder günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Önder, "Türk ulusunun milli bir devletin temelini attığı ve yüzyıllarca yaşadığı Türk vatanına kastedenleri 30 Ağustos 1922 tarihinde bozguna uğrattığı gündür" dedi. Daha sonra Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Buse Nur Arslan ise günün anlam ve önemini belirten şiiri okudu. Ardından Anadolu Folklor Vakfı tarafından halk oyunları gösterisi sergilendi. Törende son olarak geçit töreni yapılırken, Muharip Gaziler Derneği, TTK işçileri, Askerler, jandarma araçları, itfaiye araçları geçerken vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz