23 Mayıs 2013 Perşembe

CHP GENÇLİK KOLLARI GENEL BAŞKANI YILDIZ ZONGULDAK’TA İNCELEMELERDE BULUNDU

  TÜRKİYEDE AKP GENÇLERİ ÖTEKİLEŞTİRİYOR”
 

   CHP Gençlik Kolları Genel başkanı İnanç Yıldız ve beraberinde Genel Merkez yöneticileri ile birlikte Zonguldak’ta incelemelerde bulundu. TTK Kozlu Maden ocağında eksi 500 metre derinlikte ocağa giren CHP Gençlik kolları Genel Başkanı e Genel merkez yöneticileri burada maden işçileri ile bir süre sohbet ettikten sonra İl Binasında basın toplantısı düzenledi.
            CHP Gençlik kolları Genel başkanı İnanç Yıldız, maden ocağındaki gözlemlerini şu şekilde aktardı “  Genel Merkez. Yönetici arkadaşlarım ve Zonguldak Gençlik kolları Başkanı Ahmet Ateş ile birlikte TTK Kozlu ocağına indik. Burada maden işçileri kardeşlerimizi dinledik. Maden işçilerinin emeği ile ekmeğini nasıl kazandıklarını yerinde gördük. Madenci arkadaşlarım zor şartlar altında arın teri ile ekmeklerinin peşindeler.
Zonguldak maden ocaklarında çalışanların çoğu genç arkadaşlarımız. Türkiye de 11 yılda 11 bin işçi iş kazalarında hayatlarını kaybetti. Bu rakam yıl bazında 1100 dür. Türkiye de AKP iktidarı ile iş kazaları bakımından birinci sırayı almaktadır. Madencilik ve taş ocaklarındaki iş kazaları bakımından ise üçün sırayı almaktadır.
            Maden ocaklarında çalışanların yüzde 20 si sendikalı olarak çalışırken yüzde 80 i ise sendikasızdır.
            Maden ocaklarında çalışanların çoğu genç arkadaşlarımız. Türkiye de AKP, gençleri ötekileştiriyor. Avrupa da gençlik politikası varken Türkiye de gençlik politikası yapılmamaktadır.
            Zonguldak da işsizlik başını almış gidiyor. Gençler işsizlik nedeniyle Maden ocaklarında çalışmak zorunda kalıyorlar. Kaçak maden ocaklarında çalışırlarken yakalandıklarında hırsızlık damgası yiyorlar. AKP iktidarı Gençlik politikasına önem vererek acilen işsiz gençlerimize sağlı iş koşulları yaratmalıdır” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz