6 Mayıs 2013 Pazartesi

ZONGULDAK'TA SİYASET NE DURUMDA ?

 
Ahmet ÖZTÜRK

Zonguldak’ta kim ne derse desin en aktif siyaseti MHP il ve ilçe yapıyor. Gündemi yakalıyor. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.
Geçmişte MHP Zonguldak’ta silikti. Şimdi ise genç dinamik çalışma arzusu ile yanan yöneticiler ar. Ama bu yetmez Türkiye gündemine yön veren MHP Zonguldak’ta da biraz daha aktif olmalı bence…

Gelelim CHP ye. CHP iç hesaplardan kurtulma savaşı veriyor. Merkez ilçe başkanı gitti yenisi atandı. Henüz merkez ilçe’nin aktif siyasetini göremedik. İl Başkanı Halil Furat’ın şu sıralar basında açıklamaları çıkıyor çıkmasına da… Hala İç hesaplaşmanın zokasından kurtulamamışa benziyor. Bana göre yönlendirmelerden sıyrılmalı. ‘Ben değil. Biz varız ‘demeli ve Altındaki lüks arabasından inip şöyle etrafını kolaçan etmeli. Yaşım itibari ile biliyorum. Geçmişte CHP lüks araçlarla seçim çalışmalarının acısını çekti. . Ta ki, İsmail Eşref dönemine kadar. İsmail Eşref Ne lüks arabaya bindi, ne de vatandaşa tepeden baktı. Sadece tanısın tanımasın kucaklaştı, öptü,  öpüştü… Ahmet’i, Mehmet’in ismini unutmadı ve isimleri ile hitap etti. Oda kendisine zafer getirdi. Ama kaçıp gitti diyenler hala mevcut… O konu tartışılır.
Belediye Başkanı Muharrem Akdemir çok iyi niyetli bir insan ama hala siyasetçi gibi değil, bürokrat gibi davranıyor. Başkan ilerisi için  ‘ bende varım’ diyor veya partisinin tekrar seçimi almasını istiyor ise daha fazla çalışmalı. Ankara yolundan Şehir merkezinin girişi malum Öbek öbek çukurlar ile dolu. Birçok köy yolu bizim Zonguldak’ın şehir merkezinin yolundan daha iyi.
Gelelim AK Partiye. Hamdi Uçar’ın il yönetimi aktif sayılır ama yeterli değil. Yeterli değil çünkü Sadece muhalefete laf yetiştirmek yerine Zonguldak’ın beklentilerine bir başbakan edası ile değil, yerel yönetici olarak yanıt vermeli. Mesela ÇATES, Mesela TTK ve diğer kurumlar.
Kurumlarda sıkıntılar büyük. Bu kurumları hakkında Ne düşünüyor?
Zonguldaklının iktidar partisi ve onun yerel yöneticilerinden beklentileri fazla. İşsizlik almış başını gidiyor.
Önümüzde hem iktidar partisi ve hem de muhalefet partileri için çok önemli sayılacak olan Belediye seçimleri var. Sayın Başbakan, İzmir gibi Zonguldak’ı da kazanmak arzusunda. Bu arzuyu yerine getirmek istiyorlar ise. Zonguldak’a hizmetin gelmesi ve işsizliğin önlenmesi için kollar sıvanmalı. TTK’ ya işçi alımını hızlandırmalıdırlar.    
AK Parti merkez ilçe başkanı Bana göre daha samimi. Halka iniyor, Mahallelinin derdini dinliyor. En azından sorunları vekillerine iletiyor. Bu yeterli mi? Tek başına iktidar olan bir partinin yerel yöneticileri Zonguldak’ta bir başbakan, bir bakan gibi çalışmalı. Zonguldaklının gözünü hizmete doyurmalı.
Bu siyaset tahlilim tarafsız bir gözlem ile aktarılmıştır. Tarafsız yapılan gözlemler İcranın başındakilere daha iyi yön verir, hata yapmalarını önler diye düşünüyorum.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz