2 Mayıs 2013 Perşembe

SAĞLIK SEN ZONGULDAK ŞUBE BAŞKANI KARA“ EK ÖDEMELERDEN ALINAN VERGİLER İADE EDİLSİN “

Zonguldak Sağlık Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, Sağlık çalışanlarının ek ödemelerinden alınan vergilerin çalışanlara en kısa sürede iade edilmesini istedi.
Kara yapmış olduğu yazılı açıklamada şöyle dedi, “ Sendikamızın 2012 yılı toplu sözleşmelerinde hüküm altına aldırdığı, sağlık çalışanlarının ek ödemelerinden alınan vergilerin iadesi için Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı tarafından kurumlara gönderilen yazıda, söz konusu ödemelerin en kısa sürede yapılmasını ifade etti.
Bilindiği üzere 2012 öncesinde sağlık çalışanlarına yapılan ek ödemeden vergi kesilmekte idi. Bu kesinti sebebiyle sağlık çalışanları yüzde 20, yüzde 27 ve yüzde 35 vergi kesinti aralığına daha erken sürelerde girmekte, bu da diğer kurumlarda emsali unvanla görev yapan meslektaşlarından totalde daha az ücret almalarına sebep olmakta idi.
Sağlık Bakanlığı Müsteşarlık makamının Kurum Başkanlıklarına yazdığı 16.04.2013 tarihli ve Yıllık Mahsuplaşma konulu yazısında, 2012/1 sayılı Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararının gereği olarak, 2012 yılı hesaplamalarının yapılarak hak edişi olan personele söz konusu ödemelerin ivedilikle yapılması gerektiği bildirilmektedir. Sağlık Sen’in toplu sözleşmedeki kazanımı sonucunda, Söz konusu yazıda da belirtildiği üzere, ¼ derecedeki lisans mezunu sağlık çalışanımız yaklaşık 200-400 TL, 11. Derecedeki VHKİ unvanlı çalışanımız yaklaşık 200-600 TL, 11. Derecedeki hizmetli çalışanlarımız yaklaşık 200-500 TL 2012 yılı farkı alacak olan 100 bine yakın sağlık çalışanımıza şimdiden hayırlı olsun.
Sağlık-Sen Genel Başkanımız Metin Memiş konu ile ilgili toplu sözleşmede bu adaletsizliğin kısmen ortadan kaldırıldığını ancak yapılan düzenlemenin yeterli olmadığını ve döner sermayeden vergi kesintisinin tamamen kaldırılması gerektiğini bunu da 2013 toplu sözleşme masasında daha güçlü şekilde ifade edeceklerini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz