2 Temmuz 2014 Çarşamba

CHP GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI ATEŞ “ MADIMAK TARİHE KARA OLARAK GEÇMİŞTİR “

CHP Zonguldak İl Gençlik kolları Başkanı Ahmet Ateş  Sivas Katliamının yıldönümü nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.Ateaş yaptığı yazılı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi “ Sivas’ta sanatçılarımızın, aydınlarımızın, insanlarımızın katledilmesinin üzerinden 21 yıl geçti. Bu koca 21 senede katliamın gerçek katillerini bulup ortaya çıkartamayanlar, bugün davanın zaman aşımına uğrayıp kapatılmasına göz yumuyor, hatta sessiz kalarak destek veriyor.
Madımak’ta katledilen canların hesabını soramayanlar bugün kendi suçlarını örtmek ister gibi davranıp, üstünü kapatmaya çalışıyorlar. Üzeri Madımak’ta yanan ateşin dumanı kokanlar, ellerine Sivas’ın kanı bulaşanlar şunu unutmamalıdır ki; yüreklere düşen acının zaman aşımı olmaz.
Tarihte hiçbir katliam zaman aşımına uğramamıştır. Ve Sivas asla unutulmayacaktır. Sivas’ta katledilenlerin tek suçu insan olmaktı. Cahil ve uyuşturulmuş kitleleri kullanarak yaktığınız Madımak Oteli tarihe bir utanç, bir kara leke olarak geçmiştir.
Geçmişi kapatmaya ve unutturmaya çalışmakla değil, onunla yüzleşerek toplumsal barışı sağlayabileceğimiz unutulmamalıdır.
Bu ülkede Adalet Bakanlığı yapmış olan Şevket Kazan, yıllarca önce hapishanede Sivas Katliamının sanıklarını ziyaret etmiştir. Yine sanık avukatlarında Hayati Yazıcı, Tayyip Erdoğan tarafından bu ülkede bakan yapılmıştır. Sivas katillerini bugünde korumuşlardır.
Madımak Otelinde devletin katliamcı geleneğine bir yeni halka daha ekleyen, insanları farklı etnik-dini kökenden olduğu için yakan zihniyeti taşıdıklarını netçe ortaya koymuşlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz