9 Kasım 2018 Cuma

BAŞKAN AKDEMİR: “ATATÜRK’ÜN GÖSTERDİĞİ YOLDAN DEVAM ETMEK İÇİN DOĞRULUKTAN, ADALETTEN, DEMOKRASİNDEN VE EŞİTLİKTEN VAZGEÇMEDEN YÜRÜYECEĞİMİZE BİR KEZ DAHA SÖZ VERİYORUZ.”




               Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Türkiye Cumhuriyet’inin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80’inci yıldönümünde onu bir kez daha özlem, saygı ve rahmetle andığını belirtti. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Atatürk, tüm hayatını milletine adamış, Kurtuluş Savaşı'yla kazandığı mutlak bir zaferle tarihine yön vermiş, bilgi ve bilinçle özümsenmiş icraatlarıyla da ülkeye aydınlık bir geleceğin kapılarını aralamış büyük bir dünya lideridir. Atatürk’ün en büyük eseri, kurucusu ve lideri olduğu, milletimizle el ele geliştirdiği Cumhuriyetimizdir.” dedi.
     
BİZLER BAĞIMSIZ VE MÜREFFEH BİR GELECEK İÇİN ATATÜRK’ÜN FİKİRLERİ IŞIĞINDA İLERLEYEREK BİR MİRASI BİZDEN SONRAKİ NESİLLERE GURURLA AKTARMAK KARARLIĞINDAYIZ.”        

                  Atatürk’ün en temel felsefesinin Türkiye Cumhuriyet’ini muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; “Bizler, bağımsız ve müreffeh bir gelecek için Atatürk’ün fikirleri ışığında ilerleyerek bu mirası bizden sonraki nesillere gururla aktarmak kararlılığındayız. Anadolu topraklarından bir güneş gibi parlayan bağımsızlık ve özgürlük meşalesi hiç kuşku yoktur ki, Atatürk sayesinde gerçekleşmiştir. Bu sebepledir ki, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünyada pek çok topluma istisnasız bir örnek olmuştur. Gerek yurt içinde ve gerekse de tüm dünyada adının ilk günkü gibi taze kalması ve heyecanla anılması bu yüzdendir.” şeklinde konuştu. Başkan Akdemir yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi: “Kahraman ulusumuzla baştan, yepyeni bir devlet kurarak bizlere emanet eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk; fikirleri, başarıları, eserleri ve de kılavuz edinmemiz için geride bıraktığı ilke ve devrimleriyle, birleştirici-bütünleştirici yapısı, en önemli bilimi kılavuz edinmiş öngörüsü ile hiç ölmeyecek bir devlet adamı olarak dünya liderleri arasındaki hak ettiği seçkin yerini almıştır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet başta olmak üzere, tüm başarıları kendisine değil, Türk milletine mal ederek, her zaman öncü ve örnek olmuştur. Türk Milleti, Ata’sının kendilerine bıraktığı ve yüksek bir ruh ve şuurla sahip çıktığı Cumhuriyeti, daha iyi bir geleceğe taşıma azim ve kararlılığında olacaktır. Atatürk’ün İstiklal Savaşı’nın ardından kurduğu ve milletimize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti, hepimizin titizlikle koruduğu eşsiz bir eserdir. Bize emanet edilen Cumhuriyeti, koruyup geliştirmek ve muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak, her zaman benimsediğimiz ve canla başla çalışmamızın itici gücü olan şaşmaz hedeflerimizin başında gelmektedir. Unutmamak gerekir ki, 10 Kasım 1938 bir devrin sonu değil, Atatürk'ün bizlere miras bıraktığı Cumhuriyetimizin her bakımdan korunması için yeni bir dönemin başlangıcıdır. 
          Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bağımsızlık savaşı sonrası kurduğu ve bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti yüceltmek, daima ileri noktalara taşımak ve evrensel normlara uygun demokrasi ile taçlandırmak, Atatürk’e karşı en büyük görevimizdir. Aklın ve bilimin rehberliğini kabul etmiş manevi mirasçıları olarak bizler, ülkemizin bugün içinde bulunduğu durumdan hızla çıkarak, Atatürk’ün gösterdiği yolda devam etmesi için doğruluktan, adaletten, demokrasiden ve eşitlikten vazgeçmeden yürüyeceğimizi bir kez daha söz veriyoruz. Türk milletinin bağrından çıkardığı Atatürk, son nefesine kadar milletimizin her alanda yücelmesi için çaba göstermiş, ileri görüşlülüğü, eserleri, barışçı kimliği, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem ve evrensel düşünce yapısı, onu dünyanın saygın liderlerinden biri haline getirmiştir.
           Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ü ölümünün 80’ıncı yıldönümü olan bugünde, bir kez daha minnet, saygı ve şükranla anıyorum.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz