6 Kasım 2018 Salı

GAZETECİLER REKTÖRÜ ZİYARET ETTİ


KGD, BEÜ Rektörü Mustafa Çufalı’yı ziyaret etti




Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Yönetim Kurulu ve gazeteciler Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mustafa Çufalı’yı Üniversitedeki makamında ziyaret ederek karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.
Rektör Mustafa Çufalı’nın daveti üzerine gerçekleşen toplantıda üniversitenin çalışmaları ile ilgili bilgiler verildi. Toplantıya KGD adına Başkan Osman Sav, Başkan Vekili Mustafa Emen, Genel Sekreter Sinan Çetinbakış, Başkan Yardımcısı Doğan Gönüllü, Yönetim Kurulu Üyeleri Öznur Güneş, Fadime Yılmaz Elma, Tempo Dergisi sahibi Alev Uzunbaş, Gazeteci Seyfi Poyraz katıldı.
BEÜ Rektörü Mustafa Çufalı’nın yanı sıra Üniversite Rektör Yardımcısı Veysel Haktan Özaçmak, Rektör Yardımcısı Kemal Büyükgüzel, Genel sekreter Hayri Bulazar, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa İnan hazır bulundu.
Rektör Mustafa Çufalı 19 Mart 2019’dan bu yana görev yaptığı süre içerisinde Üniversitenin çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi.
MAHMUT ÖZER’E TEŞEKKÜR
Rektör Mustafa Çufalı, daha önce BEÜ Rektörü olan Mahmut Özer’e özellikle teşekkür ederek,
“Mahmut hocamız 7 yıllık bir dönemde üniversiteye çok şeyler kattı. Üniversite gerçekten çok önemli yerlere geldi ve bundan sonra gelmeye devam edecektir.”
ÖĞRENCİ SAYIMIZ 37 BİN
Rektör Çufalı devamla,
Üniversitemiz şu anda yüze 100 oranında dolu. Öğrenci sayımız 37 bine yükseldi. Geçen yıla göre çok daha fazla. Öğretim üyesinin sayımız arttı ve daha da artacak. 60'ı Aşan Bir öğretim üyesi alımı için ilana çıktık. Öğretim görevlisi ve Araştırma Görevlisi ilanı ise YÖK'ün onayını bekliyor. Şu anda öğretim görevlisi olarak 1200'ün üzerindeyiz toplam akademisyen sayımız ise 2000 üzerinde doluluk oranımız var. Özellikle sağlık alanında doluluk oranımız yüzde yüzdür. Planlamayı iyi yapıyoruz. Daha fazla nasıl öğrenci alabiliriz hem lisans hem yüksek lisans hem de önlisans programlarına bunun üzerinde duruyoruz. Ayrıca yeni bölüm açma çalışmalarımız devam ediyor”
ZONGULDAK’LIYIM KATKILAR VERMEK İSTİYORUM
BEÜ Rektörü Mustafa Çufalı konuşmasında Zonguldak’lı olduğunu ifade ederek, “Zonguldak ile iç içe olacak ve çalışmalarımız daha da yoğunlaşacaktır. Bu şehre bir şeyler katmak için arkadaşlarımızla birlikte yoğun çalışıyoruz. Öğrenci sayımız 37 bini aştı. 1200 dolayında uluslar arası öğrencimiz var. Fakülte sayımız 14’e çıktı. Kadrolarımızı tamamlıyoruz. Zonguldak’a katkı vermek istiyorum. Projeler anlamında biraz zayıfız. Bunları canlandırmamız lazım.”
YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ
Gazetecilerin Zonguldak’ta hastanelerde yoğun bakım eksikliği sebebiyle vatandaşların büyük sıkıntılar yaşadığını ve bu yönde Üniversitenin de eksikliği bulunduğu şeklinde sorusu üzerine Rektör Mustafa Çufalı, “Bu sıkıntıların olduğu bir gerçek hastanemizde 300 yataklı yoğun bakım ünitesi var ancak hasta sayısının son derece fazlalığı sebebiyle bu sayımız da yeterli gelmiyor. Bu konuyu arkadaşlarımızla birlikte görüşüp konuşacağız. Neler yapılır ona bakacağız ama şimdilik elimizden gelen budur. Sadece bizde değil diğer tüm hastanelerde de bu sıkıntılar mevcut.” Şeklinde değerlendirdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz