30 Ekim 2019 Çarşamba

TTK MEMURLARI VE MECBUR MARKALAR!


 

 Enerji – Birsen’in kazanımıyla Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) da çalışan memurlara 25 Aralık 2019 tarihine kadar harcanmak üzere PTT Lojistiğin kredi kartları verildi. Yıllardır verilmeyen memurlara koruyucu giyim yardımı adı altında bu kartların verilmesine katkısı olan Enerji Bir-Sen yetkililerine teşekkür ediyoruz.

Zonguldak kozmopolit bir yapıya sahip bir kent, Her kesimden insan var. Giyim tarzı ile şivesi ile yeme –içme kültürü ile velhasıl birçok tarzda memur ve memur ailesi var. Tesettürlüsü var, modern giyineni var. TTK da çalışan  kaç  memur ve memur eşi bu markalardan alıp giyinebilecek?

-         Eş ve çocuklar için değil, memurlar için verildi bu kartlar şeklinde ses çıkabilir

Bende o zaman diyorum ki 25 Aralıktan sonra Memurlar arasında anket yapın Yüzde kaçı bu kartlardan kendisi istifade etmiş, çocukları ve eşlerine bu kartlardan yararlandırmamış olacak ?

Onun için diyorum ki ,Kartlar verilirken memura pek fazla seçenek bırakılmamış yani Kığılı, Abdullah Kığılı,Hatemoğlu,Koton,Kids, İpekyol, Twist journey, Doğan Çanta, ve bazıları.( Bir de Zonguldak’ta mağazası bulunmayan  Marka isimleri )

Kimseyi küçümsemek anlamında demiyorum ama inanın bu markaların varlığından haberi olmayan birçok memur ve ailesi var. Giyim çekleri verilirken yukarıda bazılarını saydığım markalardan alış veriş yapma zorunluluğu getirildi.

Allah aşkına alış veriş kartını verdiğiniz memur ve memur eşleri arasında bir anket yapılsaydı yapılan anketten yüzde doksanı bu markaların varlığından haberleri bile olmadığı ortayla çıkacaktı.

Neden bu dayatma?

PTT Lojistik ‘in yöneticileri belki sosyete olabilir, bu markalara da alışık olabilir. Bu onların tercihi, ama vatandaşın alış veriş yapabileceği markalar da konabilirdi, Mesela Defatto,LC Waikiki, Mavi, Kemal Tanca ve buna benzer bir çok markalarla da anlaşma sağlanabilirdi.

Bu yazımı çarpıtıp, memuru küçümsediğim anlamında yorumlar yapılacaktır. Ama hak verecek memur sayısı daha çok olacaktır.

 Allah hınızı severseniz doğru ve dürüstçe cevap verin, Bu markalardan giyinen memur yüzdesi kaçtır, Hiç uğraşmayın ben söyleyeyim Bu markaları bilen memur ve ailesinin yüzdelik oranı 10 dur. Çünkü memur marka giyinmeyi mi düşünecek, çoluk çocuğunu mu okutacak, yoksa evin geçimini mi sağlayacak?

Yine yukarıdaki sözlerimden hemen şöyle bir itiraz gelecek.

-Kötü mü yaptık, İyi giyinsinler diye markaları seçtik, Sizde buldunuz da bunuyor musunuz?

Evet, aynen böyle söylenebileceğini düşünen bir çok memur da “Çok teşekkürler ama Biz yeni memur değiliz ki, yıllardan. beri varız. O zaman aklınız neredeydi? diyecektir.

Birde şu konu var, Bazı fırsat düşkünü esnaflar giyim çeklerinin dağıtılmasının ardından fiyatları gökyüzüne çıkartmışlar.

İnanın göreceksiniz giyim çekinin son alışveriş tarihinden hemen sonra fiyatlar indirim adı altında gerçek değerlerine çekilecek.

Velhasıl kelam Enerji –Bir Sen in bu kazanımları için teşekkür ederken, TTK Memurları da mecbur bırakılan markalardan giyinmek zorunda kacak!

 

1 yorum:

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz