12 Temmuz 2012 Perşembe

GİRİŞİMCİLER SERTİFİKALARINI ALDILAR

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın hazırladığı ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından 2011 Yılı Mali Destek Programı kapsamında finansman desteği sağlanan "İş'te Kadınlar Projesi" bilgilendirme toplantısı ile Zonguldak TSO’nun “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”nin sertifika töreni dün gerçekleştirildi.
TSO Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika törenine; TSO Başkanı Salih Demir, TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Abay, BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, KOSGEB İl Müdürü Yaşar Yıldırım, TSO Genel Sekreteri Renda Okay ve çok sayıda davetli katıldı.
ABAY: “GİRİŞİMCİLİK KOLAY İŞ DEĞİL”
Törenin açılış konuşmasını yapan TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Abay, girişimciliğin kolay bir iş olmadığını söyledi. Herkese katlım çağrısında bulunan Abay sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kadın Girişimciler Kurulumuzun ilk defa uygulamaya koyduğu Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın finans desteği ile proje uygulama desteğine sahip olduğu bir projeyi uygulayacağız. ‘İş’te Kadın’ projemizde plakamız olan 67’ye yakın bütçe var. Bunun yüzde 10’nunu TSO, kalan yüzde 90’ını Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı karşılayacak. Kadınlarımız bu proje ile TSO’dan ilçelerimiz de dahil olmak üzere eğitimler alacaklar. Kişisel eğitimleriyle beraber bir işletme karşılaşabilecek sorunları, daha seri bir şekilde halledecek donanımlı eğitimler alacaklar ve daha başarılı olmanın yolunda ilerleyecekler. Girişimcilik kolay bir şey değil. Özellikle kanında ve canında var olan bir şey ama çok da riskli. Bunun da formüllerini öğrenmek lazım. Para kazanmak ve kar elde etmek için kalkıştığımız işlerden mutlu ayrılmamız lazım. Kendimize, aile bütçemize ve devlete, millete hayırlı işler üretmemiz lazım. Bunun da yolu her şeyde olduğu gibi eğitimden geçiyor. Katkısı olan başta TSO Başkanımız ve BAKKA yönetimi ve diğer arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Katılımları bekliyoruz.”
TEZEL: “KADINLARIMIZ İLE GİRİŞİMCİLİK DAHA ÇOK ARTIYOR”
BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel de, BAKKA olarak özledikleri bir tabloyla karşı karşıya olduklarını belirterek, “Kalkınmak, sadece ekonomik büyüme değil. Kalkınma; eğitim alanında, sosyal alanda, kadınların ekonomiye katkısı alanında ölçülebilen bir şey. Kadınlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin toplumda ki katkı sunmaları oranında kalkınmadan konuşabiliriz. Yoksa ekonomi tek başına kalkınmayı getirememektedir. BAKKA olarak temel amacımız; Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinin diğer iller arasındaki gelişmişlik farkını en aza indirgemek, ortadan kaldırmak. Bölgemizin diğer bölgelerle rekabet edebilir bölge durumuna gelmesi amacında çeşitli planlama çalışmaları, proje destekleri yürütüyoruz. 2010 yılında ilk uygulamamız KOBİ’lere yönelik oldu, 37 KOBİ Projesi desteklendi ve yaklaşık 500 kişilik bir istihdam sağlanmış oldu. ‘İşte kadın Projesi’ de ZTSO’nun Kadın Girişimciler Kurulu’nun sunmuş olduğu bir proje, sosyal kalkınma alanında önemsediğimiz bir projedir. Bölgemizde ilk defa sosyal kalkınma alanında mali destek programı uygulanıyor. Katılan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
YILDIRIM: “KOSKEB İLE İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE OLUN”
KOSGEB İl Müdürü Yaşar Yıldırım ise, “Kadın ağırlıklı olduğu için biz mutlu oluyoruz. Bize müracaat eden girişimcilerden 76 kişiye iş kurdurduk, bunlardan 31 tanesi kadın girişimci, bu sayının buradaki tablodan artacağına inanıyoruz. Eğitim sürecinden sonra iş kuracağınız zaman, iş kurma sürecinde muhakkak bizimle irtibatta kurmanız sağlıklı iş kurma açısından ve mevzuata uygun süreci takip etmeniz açısından oldukça önemlidir. Bu süreçte muhakkak KOSGEB ile iş birliği içinde olun. Sonra geriye dönük hataları düzeltmemiz zor oluyor. Odamız 3. dönem programını düzenliyor. TSO’yu kutluyorum, herkese başarılar diliyorum” diye konuştu.
Daha sonra Avrupa Birliği Proje Uzmanı Özgür Opsar, proje hakkında bilgiler verdi.
Ardından gerçekleştirilen tören ile kursiyerler sertifikalarını aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz