10 Temmuz 2012 Salı

ZONGULDAK'TA DOĞALGAZ İÇİN İLK KAZMA VURULDU

Zonguldak'ta doğalgaz projesi için ilk kazma vuruldu. Doğalgaz hattı, Çaydamar Mahallesi Kokaksu mevkiinden başladı. Doğalgaz hattının başlama törenine Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, projeyi yürüten Akmercan Batıkar Doğalgaz Bölge Müdürü Bekir Selçuk ve vatandaşlar katıldı.
Doğalgaz projesinin 5 yılda tamamlanmasının hedeflendiğini belirten Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, "Hızlı çalışarak şehrimizi daha yaşanılır bir kent yapma çabası içerisindeyiz. Kısa sürede bunu bitireceğimize söz veriyorum. Sıkıntılarını hep birlikte çekeceğiz. Bunu başlatmak bizlere nasip oldu. Çalışmalar nedeniyle verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. 5 yıl içerisinde bitirmiş olacağız. Kozlu, Kilimli de bu projeye dahildir. Hayırlı olsun." dedi.
Akmercan Batıkar Bölge Müdürü Bekir Selçuk ise "İhaleyi özel şirketler alıyor, belediyeler bu şirketin sermaye koymaksızın yüzde 10 ortağı. Devletten herhangi bir karşılık beklemeden bunu yapıyoruz. Belediye'nin herhangi bir kaynak aktarması söz konusu değildir. Hükümetin politikası gereği yapılan bir çalışmadır." diye konuştu.
Törende, Belediye Başkanı Akdemir ile şirket yöneticileri projeye ilk kaynağı yaptı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz