16 Eylül 2015 Çarşamba

AVNİ CİNEL 11. YILDÖNÜMÜNDE ANILDI


Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) Asma İşletme Müdürlüğü görevini sürdürürken  16 Eylül 2004 yılında devamsızlığı nedeniyle işten çıkartılan N.A. tarafından bıçaklanarak öldürülen Avni Çinel ölümünün 11. yıl dönümünde anıtı önünde anıldı.
Anma Törenine Çinel’in Anne, baba, kardeşleri ,eşi ve çocuğunun   yanı sıra TTK Üzülmez müessese Müdürü Recep Danacıoğlu, Müessese Müdür yardımcıları Gültekin Kara, İlyas Kayalı , İşletme Müdür V. Müjdat Birol,Maden Mühendisleri Odası ( MMO ) Genel Başkanı Ayhan Yüksel, MMO Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı GMİS Üzülmez Şube Başkanı Tayfun Demir, ve   TTK Üzülmez Müessesesi çalışanları katıldı.
Erdoğan Kaymakçı  törende yaptığı konuşmasında şunları söyledi “ Avni Çinel  bir sistem şehidi ve kurbanıdır.İşe gelmeden maaş almayı alışkanlık haline getiren bir kişi tarafından hunharca kurban edilmiştir.Cinel Ailesinin acılarını paylaşıyor,Bir daha bu tür üzücü olayların yaşanmamasını arzu ediyoruz” dedi.
Maden Mühendisleri Odası ( MMO) Genel Başkanı Ayhan Yükselde bir konuşma yaparak, İş cinayetlerinin sona ermediğini, Bunun son örneğini Soma faciasında yaşandığını ve soma faciasında madencilerin yanı sıra  5 Maden Mühendisinin hayatını  kaybettiğini söyledi Daha sonra Avni Cinel ve Tüm şehitler  anısına 1 dakikalık saygı duruşunun ardından anma töreni son buldu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz