4 Eylül 2015 Cuma

HEMA DA GREV DEVAM EDİYOR











HATTAT Holding HEMA AŞ.de Bartın Amasra ve Zonguldak Ereğli Kandilli kömür İşletmelerinde çalışan Genel Maden İşçiler, sendikası (GMİS) te örgütlü yaklaşık 500 işçinin grevi devam ediyor.
2 Eylül 2015 tarihinde başlayan grevin 2.nci günü sabahı işçilere konuşan GMİS Genel Başkanı İsa Mutlu “Biz haklı taleplerimiz için greve çıktık. Biz çok şey istemiyoruz. İşverenden yasal haklarımızı istiyoruz. Sizler birlik ve bütünlük içinde olduğunuz müddetçe, Sendikanızla birlikte dayanışma içinde olarak mücadelenizi zaferle kazanacaksınız. Bundan hiç kuşkunuz olmasın. Sizlere sağdan soldan bazı dedikodular gelebilir. Bunlara kulak asmayın en doğru bilgileri sendikanızdan alacaksınız. Sizin mücadeleniz sendikanızın mücadelesidir” dedi.
GMİS Genel Merkez ve Şubeler yöneticileri Tarlaağzı 1 Nolu kuyu ve Amasra 3 nolu kuyudan ocağa girerek incelemelerde bulundular. Ocak çıkışı Tarlaağzı grev çadırı önünde işçilere konuşan GMİS Genel Sekreteri Hakkı Arslan, “ocaklarda İşkur Bölge Müdürlüğünün verdiği listedeki  arkadaşlar  dışında hiçbir madenci arkadaşımız kesinlikle çalıştırılamaz. Hertürlü sorunda sendikanızın yöneticilerine danışın. Birlik ve dayanışmanızı bozmadan grevimizden zaferle çıkacağız” 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz