24 Ocak 2016 Pazar

UĞUR MUMCU ANILDI


BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM AKDEMİR " ÜLKENİN ÖNEMLİ DEĞERLERİNİ UNUTMAYACAĞIZ"
 

 Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 24 Ocak 1993 yılında suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun ölüm yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; “Araştırmacı yazar Uğur Mumcu, demokrasi ve adalet için mücadele eden aydınlarımızdan birisiydi. Kalemini sadece kendi doğrularını ve gördüğü gerçekleri yazmak için kullanmış, barış, demokrasi, adalet, özgürlükler, emek için mücadele vermiş, hayatı pahasına da olsa doğruları söylemekten geri durmamış, Laik Cumhuriyetin, Atatürk Devrimlerinin, yara almaması için suikast sonucu yaşamını yitirmiştir.
                 Mumcu, ‘bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz’  diyordu. Bu ülkenin önemli değerlerini aydınlarını asla unutmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Uğur Mumcu olmak üzere bu uğurda yaşamını yitiren tüm aydınlarımızı saygıyla anıyorum


AYAROĞLU “Uğur Mumcu’nun katledilmesiyle yeni bir dönem başlatıldı”

Gazeteci Uğur Mumcu, katledilişinin 23. yılında Çağdaş Gazeteciler Derneği Zonguldak Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.
Genel Maden İşçileri Sendikası Şemsi Denizer salonu’nda düzenlenen etkinliğe CHP Merkez ilçe başkanı Ebru Uzun, Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, ADD şube başkanı Mustafa Çoşkun, Eğitim İş şube başkanı Metin Kahveci katıldılar.
ÇGD şube başkanı Ali Ayaroğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada “Mumcu’nun öldürüldüğü 24 Ocak aynı zamanda yeni bir dönemin başlangıcıdır. Uğur Mumcu’nun katledilmesiyle bu ülkede yeni bir dönem başlatıldı. Gazeteci ve aydınlar tutuklandı. Muhalif gazeteci ve yazarlar zindanlara tıkıldı. Dik duran onurlu duruş sergileyen Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Onat Kutlar, Metin Göktepe, Musa Anter, Turan Dursun, Çetin Emeç, Hrant Dink bu yüzden öldürüldüler.  Uğur Mumcu’nun şahsında halkın çıkarlarını savunan, kalemini satmayan onurlu gazeteci ve aydınlara selam olsun”dedi.

Etkinlik sanatçı Haluk Çetin’in günün anlamına uygun parçaları seslendirmesiyle sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz