25 Şubat 2013 Pazartesi

GÜZELLİK MERKEZLERİNE YENİ DENETİMLER GELİYOR

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığı tarafından çıkan yeni yönetmelik kapsamında İl Merkezi ve İlçelerde faaliyet gösteren güzellik merkezlerinde kullanılan epilasyon ve depilasyon amaçlı cihazlar denetlenecektir.
Denetimler öncesinde İl Sağlık Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlükleri arasında yapılan toplantıya güzellik merkezleri mesul müdürleri ve Belediye çalışanları katılarak konu hakkında bilgilendirildiler. İl Sağlık Müdürlüğü Özel Sağlık hizmetleri Eczacılık ve Tıbbi Cihaz Şube Müdürlüğünde görevli Derya Kayınova tarafından yapılan bilgilendirme toplantısında Sağlık Bakanlığınca 6.12.2012 tarihinde çıkan yönetmeliğin milad olduğu bundan sonra kuaförler ve güzellik salonları arasında çalışma şartlarının değişeceği ve yeni yaptırımların olacağı anlatıldı.
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin yaptığı açıklamada şunları söyledi. “ Sağlık Müdürlüğümüz ve Belediye Zabıta Müdürlükleri ile birlikte yaptığımız toplantılar neticesinde İlimiz ve İlçelerimizde faaliyet gösteren Güzel Merkezlerinde kullanılan epilasyon ve depilasyon amaçlı cihazların uygun kişiler tarafından kullanılmadığı tespit edilmiştir. Bu nedenle Bakanlığımız tarafından yeni çıkan yönetmelik kapsamında görev tanımları yeniden düzenlenmiştir. Her yılın Aralık ayında güzellik merkezleri İl Sağlık Müdürlüğüne ve Zabıta Müdürlüğüne kullandıkları cihazları bildirmek zorundadırlar. Ayrıca yeni aldıkları her cihazı en geç 10 iş günü içersinde Müdürlüğümüze beyan etmek durumundadırlar. Konu ile ilgili olarak halkımıza epilasyon ve depilasyon konularında daha hijyenik ve uzman kişiler tarafından hizmet verilmesi sağlanacaktır. Denetimlerimiz İl Merekiz ve İlçelerimizde rutin aralıklarla yapılacak olup konu ile ilgili olarak Müdürlüğümüz ile Zabıta Müdürlükleri koordineli bir şekilde çalışacaklardır “ dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz