20 Şubat 2013 Çarşamba

KAMU-SEN'DEN İL MÜFTÜSÜNE ZİYARET

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kadir Bacioğlu ve Kamusen'e bağlı sendika yöneticileri Zonguldak il müftüsünü ziyaret ettiler.
Ziyarette Konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, Zonguldak İl Müftüsü Nuh Karaman’a görevinde başarılar diledi. Bacıoğlu, “Teşkilatım Türkiye Kamu – Sen ve Türkiye Kamu-Sen bağlı şube başkanlarım adına şehrimize ve bu güzel Zonguldak’ımıza hoş geldiniz ve görevinizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Biliyoruz ki, Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt bir kurum, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1924 yılında 429 yasa ile kurulmuş bir teşkilat, teşkilatımız daha önce birçok eksikleri olmak ile beraber bir teşkilat yasası bulunmamak ile bulunmamak ile beraber 1 Temmuz 2010 da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir teşkilat yasası oluşturulmuş, bizim birçok eksiğini söylememize rağmen birçok eksiğinin olmasına rağmen en azından diyoruz ki, bir teşkilat yasası var. Yönetmelikler yürütülen bir kurum olmaktan çıkmış, artık bir yasaya tabi olmuş, bu bir nebze de olsa bizi rahatlatıyor. Ama eksiklikleri için, Türkiye Kamu – Sen’e bağlı, Türk Diyanet Vakıf – Sen mücadelesini devam ettiriyor. İleride bu eksikliklerde tamamlanır. Uzun yıllardır Zonguldak’ta ümit ile beklediğimiz hizmet binamız bize göre Zonguldak’ın ayıbı idi, yani kaliteli düzgün bir hizmet binamızın olmayışı bir eksiklikti Zonguldak için gördüğümüz kadarı ile epey bir yol almış Allah nasip ederse yakın bir zamanda açılacaktır. Bu da sizin döneminize denk gelecek inşallah orda daha iyi daha başarılı hizmetler yapacaksınız. Buradan müftülük il binamız ile ilgilide Zonguldak vekillerimize, iş adamlarımıza ve tüm Zonguldak halkına bir çağrıda bulunalım. Diyelim ki son bir gayret ile desteklerimizi esirgemeden yardımlarımızı yapalım. Hizmet binamız biran önce faaliyete geçsin. Müftülük makamları oldukça önemli makamlar ilimizde il müftülüğünün ümit ediyorum ki, Zonguldak’taki diğer kamu ve kuruluşlarındaki idarecilerimize örnek bir makam olarak kurum içerisindeki adaleti sağlayan siyasetten arınmış siyasete hizmet değil halka hizmeti benimsemiz bir kurum olarak diğer kamu kurum ve kuruluşlarına örnek teşkil etmenizi diliyorum. Şahsım ve teşkilatım adına tekrar şehrimize hoş geldiniz diliyor. Başarılı bir görev sürdürmenizi diliyorum. Yüce rabbim yar ve yardımcınız olsun diliyor ve hayırlı olsun göreviniz diliyorum.” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak İl Müftüsü Nuh Karaman ise; “Kamu –Sen ekibine ve başkanına bu ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bizde eksik olan bize düşen ne ise, bulunduğumuz yerlerde hep eksikliklerimizi kapatmaya çalıştık. Bizden önceki arkadaşlarımız güzel hizmetler başlatmışlar. Bizde eksik ne varsa bu bölgede en fazla eskit hissettiğim yatılı bir bölge kur-an kursana ihtiyaç var. Bayanlara yönelik çok ama bayanlar mihraba geçmiyorlar. Dinlerini öğrenmeleri gerekir ama hafız olan öğrencilerimiz bir asla imam hatip okullarına hazırlama yeterlilik sınavlarına bu bölge için kur-an kursa ihtiyaç var. İnşallah onu hazırlamak için gayretlerimiz ile başladık. İnşallah böyle bir hizmeti başlatacağız. Boş atıl alanları değerlendirmeyi düşünüyoruz. TTK’ dan bir yer istedik onlarda vereceklerini söylediler. Olursa böyle bir şey düşünüyoruz. Zonguldak ilinde 1500 yakın görevli var bu da az değil, bunlar hizmet içi eğitim merkezleri için Kastamonu’ya gidiyorlar. Bu bir ailelerden kopuştur. Yani ez az 45 gün gidiyor. Bu bölgede olursa inşallah yatkılı bölge kur-an kursu hizmet içi eğitim merkezi gibi bizim camiamıza olmasını zarureti olduğu için bunu tasarlıyoruz. İnşallah bunun gayretlerindeyiz. Bunu yapmaya çalışacağız. Eksik olan yere taşı koymaya düşünüyoruz. Allah bizleri inşallah bunu yapmayı nasip eder. Sizlere de ziyaretlerinizden dolayı tekrar teşekkür ediyor. ” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz