16 Aralık 2015 Çarşamba

ÇATALAĞZI HALKI YUMRUĞUNU VURDU ” TERMİK SANTRAL İSTEMEYOZ “



Çatalağzında yapılması düşünülen termik santral için ÇED Bilgilendirme toplantısı Yoğun tepki ve protestolar nedeniyle yapılamadı.
Çatalağzı girişinde davul zurna eşliğinde ve ellerinde sloganlar yazılı pankartlarla toplanan ve burada çeşitli sloganlar eşliğinde Türk bayrağına sarılı tabut ile toplantının yapılacağı belediye düğün salonu önüne gelen kalabalığın şaşkın bakışları içinde tabutun içinde kefene sarılı bir biçimde Çatalağzı belediye Başkanı Adnan Akgün çıktı
YETER ARTIK ZEHİR SOLUMAYALIM
Tabuttan çıkan Belediye Başkanı Akgün bir konuşma yaptı. Akgün yaptığı konuşmasında zehir solumaya tahammülleri olmadığını ve çatalağzına yapılması düşünülen santrale karşı dik duracaklarını söyledi. Vatandaşlar başkanın konuşmasını “ Başkan seninle ölüme de gideriz. Başkan başını dik tut, eğilme “ şeklinde sloganlarla destek verdiler.
CHP Zonguldak milletvekili Şerafettin turpçu da burada yaptığı konuşmasında, çatalağzına yapılacak olan santralin ithal kömüre dayalı programlandığını, Zonguldak taşkömürüne uyarlı tasarım yapılmadığını ve yapılsa bile Zonguldak taşkömürünün santrallerin ihtiyacını karşılayamayacağını ve bu nedenle de ithal kömüre dayalı olacağını söyledi
HEYET SALONA SOKULMADI
Konuşmaların yapıldığı esnada ÇED Toplantısı yapılacak olan salonun önüne gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı memurlar büyük tepki ile karşılandı. Salona alınmayan memurlar tepkiyle karşılaşınca araçlarına binerek Çatalağzını terk etmek istediler. Meydanda bulunan kalabalık ise araçların önünü keserek memurların rapor tanzim etmeden Çatalağzını terk etmelerine müsaade etmediler ve araçların önünü keserek belediyede rapor tutulmasını istediler. Görevliler polis nezaretinde belediye binasına girerek rapor tanzim etmesini istediler.
TUTANAK TUTULDU
Çevre ve Şehircilik bakanlığı görevlileri Belediye binasında, proje sahibi ve danışmanlar eşliğinde tutulan rapor da vatandaşların aşırı protestoları ve sloganları nedeniyle toplantının yapılamadığını kaydettiler.
ESNAF KEPENK KAPATTI
Bu arada Çatalağzındaki esnaflar termik santralin protestolarına destek vermek amacıyla esnafların kepenlerini kapattığı gözlemlendi.
BASTONLU KARA AYŞE NİNE EN ÖNDE
Bu arada elinde bastonu ile etrafa laf savuran “ Termik santral istemeyoz” diye bağırarak en önde saflarda yerini alan 62 yaşında 7 çocuk annesi ve 4 torun sahibi  Kara Ayşe lakaplı Ayşe Tan isimli nine ise “ Benim çocuklarım işsiz, torunlarım işsiz ama biz çevremizi zehirleyen termik santralı istemeyoz.İşde istemeyoz” diyerek elindeki bastonunu sallayarak protestoculara destek verdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz