24 Aralık 2015 Perşembe

CHP İL BAŞKANI KOLTUK “ ÖZLEMLE ANIYORUZ”

CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk İsmet İnönü nün ölümünün 42. Yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yaparak İnönü’yü andı.
CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk  yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi
“ Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Halk Partisinin 2.Genel Başkanı İsmet İNÖNÜ’yü aramızdan ayrılışının yıldönümünde özlemle anıyoruz.
Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı, İstiklal Savaşımızın büyük kumandanı değerli devlet ve siyaset adamı İsmet İNÖNÜ Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması ve gelişmesinde önemli roller üstlenmiştir.
Lozan anlaşmasının mimarı İsmet İNÖNÜ bir sözünde “Bir Memleket de Namuslular, Namussuzlar Kadar Cesur Olmadıkça O Memleket de Kurtuluş Yoktur” demiştir. Cumhuriyetimiz çok zor şartlarda kurulmuş ve bu günlere kadar gelmiştir. O yüzden İsmet İNÖNÜ’nün bu sözünü çok iyi şekilde düşünerek kurtuluş yolunda haksızlıklar karşısında susmayarak her zaman haklı tepkimizi ortaya koymalıyız.
İNÖNÜ’yü çok iyi anlatmak zorundayız.Merhum İNÖNÜ 2.Dünya Savaşı sonrasında dünya büyük bir yıkıma uğrarken Türkiye Cumhuriyeti’nin dışarısında tutma başarısı göstererek,Ülkemizin kan kaybetmeden büyümesi yolunda kararlılık göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerimle Büyük Devlet Adamı 2.Cumhurbaşkanımız İsmet İNÖNÜ’nün ebediyete intikalinin 42.yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz