17 Aralık 2015 Perşembe

TÜM EMEKLİLER DERNEĞİ BAŞKANI MUSTAFA SARIOĞLU BAŞKAN AKDEMİR’DEN DESTEK İSTEDİ


Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret ederek, kendisinden Toki tarafından emeklilere yönelik yapılması düşünülen toplu konut  ile ilgili yer tespiti konusunda destek istedi.
                     Ziyarette yaptığı konuşmasında; özellikle Başkan Akdemir’in emeklilere destek olacağı konusunda inancının tam olduğunu belirten Sarıoğlu;  “Emeklilere önem verdiğinizi ve en kısa zamanda da bize bu konuda yardımcı olacağınıza inancımız tamdır. Sizlere de bu konuda talebimizi dosya haline getirdik ve bize yardımcı olacağınızı biliyoruz.” dedi. Tüm İşçi Emeklileri ve Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu ziyarette yaptığı konuşmasında şu görüşlerine yer verdi: “Zonguldak’ta  yaşayan onbinlerce emeklilerimiz adına, sizleri ziyaret etmek istedim. 1 Kasım seçimleri öncesi, hükümetimizin açıkladığı emeklilerimiz için Toki tarafından toplu konut çalışması ile ilgili 240 tl taksitle kira öder gibi konutu olmayan emeklileri ev sahibi yapacakları konusunda açıklamalar oldu. Ancak, yer tespiti konusunda sıkıntımızı sizle paylaşmak istedim. Seçim öncesinde, emeklilerimize Toki tarafından yapılacak olan konutların yer tespiti konusunda bazı vilayetlerin adı açıklandı. Zonguldak’ta yaşayan onbinlerce emeklimiz adına bize şuana kadar 2.500 kişi tarafından da talep geldi. Ülke genelinde mülki daire başkanları aracılığı ile Toki daire başkanlığına talepler gidiyor. Biz, Vali Bey’e bu konuyla ilgili talepte bulunan 2.500 emeklimizin listesini verdik. Zonguldak’ta 25-30 yıl çalışıp emekli olmuş ve ömrünün son zamanlarında kirada oturan emekli arkadaşlarımıza yer tespiti  talebimiz var. Emeklilere önem verdiğinizi en kısa zamanda da bize bu konuda yardımcı olacağınıza inancımız tamdır. Sizlere de bu konuda talebimizi dosya haline getirdik ve takdim ediyoruz.”şeklinde konuştu.

                   Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, yaşlısına ve geçmişine sahip çıkamayan toplumların her zaman başarısız olacağını, bu konu ile ilgili de elinden gelen desteği vereceğini ifade etti. Başkan Akdemir, amaçlarının Zonguldak’ın hangi sorunu olursa olsun duyarsız kalmayacaklarını, özellikle ilimizin emekli kenti olduğunu belirterek, her türlü desteği kendilerine vereceğini ifade etti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz