4 Aralık 2015 Cuma

Kozlu Belediye Başkanı Dün Madenciler Gününü Kutladı "‘BUGÜN, AYDINLIK İÇİN KARANLIĞI KAZANLARIN GÜNÜDÜR"F

Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Şahin mesajında şunları ifade etti;
“4 Aralık tarihi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de "Dünya Madenciler Günü" olarak kutlanmaktadır.
Bugün, aydınlık için karanlığı kazan cefakâr maden işçilerimizin günüdür. Bugün canlarını hiçe sayıp yerin metrelerce altında ekmek savaşı verenlerin günüdür. Bugün, başka hiçbir alanda göremeyeceğimiz, işe giderken "hakkını helal et" denerek salavatlanan, eve döndüğünde "geçmiş olsun" ile karşılanan madenci dostlarımın günüdür. Onlar yüzündeki kömür lekeleriyle dünyanın en temiz insanları. Onlar, her ilmiği emek olan, parıldayan bir yüreğe sahip elmas adamlar. 
167 yıldır havzada taşkömürü üreterek ülkemiz ekonomisine kazandırma mücadelesinde 5 bin şehit veren Zonguldak’ımıza, yerin yüzlerce metre altında canı pahasına emek harcayan madencilerimize vefa borcumuzu asla ödeyemeyiz.
Yerin metrelerce altında canlarını hiçe sayarak verilen mücadeleyi, birlikteliği ve dayanışmayı başka hiçbir alanda görmek mümkün değildir.
Ülkemizin kalkınması için madenlerimizi yerin metrelerce altından, karanlıktan aydınlığa çıkaran madencilerimize çok şey borçluyuz.
Bu vesileyle maden kazalarında hayatlarını kaybeden tüm maden emekçilerini saygıyla anıyor, kazaların bir daha yaşanmaması dileğiyle tüm madencilerimizin ‘Dünya Madenciler Günü’nü kutluyorum”.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz