21 Aralık 2015 Pazartesi

UMKE EKİBİ 250 METRE UÇURUMA YUVARLANAN ARAÇTAN 4 KİŞİYİ KURTARDI






Zonguldak İl sağlık Müdürlüğüne bağlı Acil Sağlık Hizmetler Şubesi Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Ulusal medikal kurtarma (UMKE) Ilıksu mevkiinde 250 metre uçuruma yuvarlanan araçtan 4 kişiyi kurtardı.
 Zonguldak İl sağlık Müdürlüğüne bağlı Acil Sağlık Hizmetler Şubesi Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Ulusal medikal kurtarma (UMKE Biriminin düzenlediği Bolu UMKE, Devrek Arama Kurtarma(AKEM) Sahil Güvenlik, Deniz Polisi katılımı ile Deniz kazası tatbikatı yapıldı.
Tatbikat Kozlu-Ilıksu mevki arasında yapıldı. Tatbikat senaryosu gereği yoldan çıkıp takla atarak 25 metre aşağıya uçan arabada 4 kişi bulunuyordu. Yaralılardan birisi araçtan sağ olarak denize uçtu. Kalbi duran yaralı deniz polisinin katkısı ile denizden çıkartılarak UMKE ekibi tarafından yapılan müdahalenin ardından Kozlu limanına getirilerek ambülânsa nakledildi, diğer bir yaralı ise makara ve ip yardımı ile aracın yanına inen UMKEA ve Devrek Arama kurtarma ekipleri ile araçtan çıkartıldı. UMKE ekibinin yaptığı ilk müdahalenin ardından sedyeye sabitlenerek yola kadar çıkartılarak ambülânsa verilmesi sağlandı. Diğer iki yaralı da yol altında bulunan yaklaşık 100 metrede bulunan iki setten çıkartılarak ambülânsa nakledilerek hastaneye gitmeleri sağlandı.
Tatbikat ile ilgili bilgi veren İl sağlık müdür yardımcısı Dr. Emre Karaahmeoğlu şu açıklamayı yaptı “ Afet ve olağan dışı durumlarda hizmet vermek üzere sağlık bakanlığımız tarafından her ilde Ulusal Medikal kurtarma ekipleri kurulmuştur. İlimiz sağlık müdürlüğüne bağlı UMKE ekiplerimiz afet ve olağan dışı durumlara hazır olabilmek için belli zaman aralıklar ile düzenli olarak eğitim ve tatbikatlar yapmaktayız. İlimiz sahil bandının da bir il olması ve ilimizde Karayollarına bitişik birçok denize dik kayalıklar bulunmasından dolayı deniz kazası temalı tatbikatımızı başarı ile gerçekleştirdik. Tatbikatımıza çeşitli birimlerden 50 kişilik personel,5 adet kurtarma aracı, 5 adet ambülâns katılmıştır.
Katılım ve desteklerini esirgemeyen başta sayın valimiz Ali Kaban, Bolu sağlık müdürlüğü UMKE ekiplerine, Emniyet müdürlüğü Deniz Polis ekiplerine, Arama kurtarma eğitim merkezine, Devrek belediyesi Arama kurtarma ekiplerine, Şoförler ve otomobilciler Esnaf Odasına UMKE ve 112 ekiplerimize teşekkür ediyoruz.” Dedi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz