9 Nisan 2014 Çarşamba

DEMOKRASİ PLATFORMUNDAN KILIÇDAROĞLU’NA SALDIRAYA TEPKİ “KILIÇDAROĞLU’NA YAPILAN ÇİRKİN SALDIRIYI LANETLİYORUZ

“KILIÇDAROĞLU’NA YAPILAN ÇİRKİN SALDIRIYI LANETLİYORUZ”
Önceki gün Mecliste grup toplantısından önce saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP ye geçmiş olsun temennileri iletilirken saldırıya da tepkiler sürüyor.
Demokrasi platformu da basın açıklaması yaparak saldırıyı kınadı. Demokrasi Platformunun açıklaması şu şekilde “Cumhuriyet Tarihi boyunca yapılan seçimler içinde belki de en şaibelisini ve sonuçları ile en çok tartışılan bir seçim süreci yaşadık. Kirli ilişkileri anlatan tapeler, savaş çığırtkanlarının “kan dökme” heveslerini ortaya koyan konuşmalar, nefret söylemleri hepsi seçim süreci içinde yaşadıklarımız ve asla unutamayacağımız bir ibret sergisi olarak belleklerimizde yer etti.

Hedef gösterilen kurumlar ve insanlar, bu sürecin en belirleyici unsurları oldu. Sosyal medyanın kapatılan araçları hedef gösterilen günah keçileri olarak tarihteki yerlerini aldı. Bu sürecin halkı ayrıştıran, hangi siyasal anlayıştan olursa olsun diğerinin tam anlamıyla ötekileştirildiği, nefret söylemleriyle hedef gösterildiği, şiddetin ve zorbalığın kol gezdiği ve adeta terörün beslendiği bir tarihsel olumsuz anı olarak kalmasını dilediğimiz noktada 08.04.2014 tarihinde TBMM içinde gurup toplantısı için orada bulunan Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı çirkin bir saldırıya uğramıştır. Saldırgan ilk ifadesinde, kendisinin belirli bir siyasal anlayıştan yana olduğunu ifade etse de bizler; bu saldırının; yapanın ifadeleri ile sınırlı kalmamasını enine boyuna araştırılarak gerçeğin ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Hukukta suçu işleyen kadar suça azmettirenin de suça ortak olduğu gerçeğinden yola çıkarak halkın arasına yüzlerce koruma ile çıkabilen Başbakanın TBMM içinde ana muhalefet partisi genel başkanının yumruklatılmasındaki sorumluluğunun gereklerini yerine getirerek saldırının arkasındaki güçleri açığa çıkarmasını bekliyoruz. Bu çirkin ve utanç verici saldırıyı şiddetle kınıyoruz. İktidarı halkı birbirine düşman eden söylemlerden derhal vazgeçmesi konusunda uyarıyor, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz