3 Nisan 2014 Perşembe

MASABAŞI TATKİBATI YAPILDI



Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü ile yapılan protokol gereği, tüm sağlık kuruluşlarında afetlerde hazırlıklı olmak için yapılacak planlamalar standart hale getirilmesi için sağlık kuruluşlarında görev yapan idarecilerden kurulu masabaşı tatbikatı yapıldı.
              Bu yılda çalışmalar doğrultusunda İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Sivil Savunma Uzmanı Aysel Baysal, Özel Sağlık Hizmetleri Eczacılık ve Tıbbi Cihaz Şube Müdürlüğünde görevli eğitimci Derya Kayınova ve Araştırma görevlisi Murat Medeni tarafından İl genelinde Merkez ve İlçelerde tüm özel ve resmi hastane ve tıp merkezlerinde masabaşı senaryo tatbikatı yapılmaktadır.
             Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin yapmış olduğu açıklamada özetle şunları söyledi. “ Deprem, sel, heyelan. Yangın gibi afetlerin her an herkesin başına gelebileceğini, örneğin, bir deprem olayında sağlık kurumu etkilenmese bile, dışarıdan sağlık kurumlarına bu afetten etkilenen vatandaşların akın ederek yığılmasına sebep olabileceğini, yapılan masabaşı senaryo tatbikatlarda da geliştirilen senaryo gereği sağlık kurumlarında bu gibi durumlarda yapılacak çalışmalar slayt gösterimi ile çalışan personele anlatılmaktadır. Masabaşı senaryo çalışma tatbikatlarında her çalışmada başka bir afet olayı ele alınarak, personelin bu gibi durumlara hazırlıklı olması sağlanmaktadır “ dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz