12 Nisan 2014 Cumartesi

Mısır’daki katliamlar ve alınan idam kararı protesto edildi.

 Madenci anıtı önünde toplanan yaklaşık bin kişilik sivil toplum platformu üyesi vatandaşlar “Katil İsrail, Ortadoğu’dan defol, Seninleyiz Mursi, defol Sisi, Gevşeme, üzülme, Allah bizimle, Zonguldak’tan Mısıra direnişe bin selam,, İdam sehpası yıldırmaz İhvanı ve Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık” şeklinde slogan attılar.
Zonguldak Sivil Toplum Örgütleri Dayanışma Platformu adına açıklama yapan Emre Amir, seçimlerde halkın yüzde 52 oyunu alan Muhammet Mursi’nin, seçildiği günden 3 Temmuz darbesine kadar geçen süreçte dikta döneminin fili ve hukuki kalıntılarıyla boğuştuğunu hatırlatarak, “Ancak çok geçmeden işgalci Siyonist ve terörist devlet ABD, AB, diktatoryasının da yer aldığı uluslar arası konsorsiyum desteği ile gerçekleştirilen darbeyle Mursi yönetimden uzaklaştırılmış ve hapse atılmıştır. Bu senaryoları sahneye koyarken, Müslüman kanını vazgeçilmez dekor olarak kullanan bu kirli uluslar arası şebekeyi durdurma ve İslam Coğrafyası üzerinden söküp atmak için beklemek, zulme sesiz kalmaktır.
Haksızlıklara, vahşete, çocukların ve kadınların katline, özgürlük isteyenlere, İslami hassasiyeti bulunanlara ölüm hediye edilmesine sesiz ve duyarsız kalmak, dilsiz şeytanlığı kabul etmektir. Yapılanlara suç ortağı olmaktır.” dedi.
Alınan idam kararının durdurulması için bütün uluslar arası kuruluşlara görev düştüğünün altını çizen Amir, şunları söyledi: “Darbe sırasında cuntanın askerleri ve polisleri tarafından 3 bini aşkın insanın şehit edildiği, on binlerce insanın yaralandığı bir günün akabinde tutuklanan bin 900 sivil, sözde mahkemeye çıkarılmış ve yalnızca 20 dakika süren duruşma sonrasında 529 idam kararı okunmuştur. Bu kişilerin tek suçu, o gün seçilmiş hükümete karşı yapılan darbeyi protesto etmek için Adevivye Meydanı’nda olmalarıdır. İnsan hak ve özgürlükleri konusunda ululslararası tüm kuruluşlar, bu idam kararlarına en sert tepkiyi göstermelidirler. Uluslar arası toplum, Mısır’ın gayr-i meşru yönetimine baskı yapmalıdır. Zonguldak sivil toplum örgütleri olarak yeryüzünde ezilen, sömürülen, yoksul ve yoksun bırakılan bütün insanların ortak bir irade beyanıyla bir araya gelmesi gerektiğine inanıyoruz. Hepimizin üzerine düşen zalimlerin karşısında ve mazlumların yanında yer alışımızda sahici olmaktır. Son olarak Bediüzzaman’ın da dediği gibi ‘Ümitvar olunuz! Şu istikbal-i inkılâbat içinde en gür sâda İslam’ın sâdası olacaktır”
Daha sonra Gazipaşa caddesinde çeşitli sloganlar atarak ve tekbirler getirerek yürüyen kalabalık, Zonguldak Valiliği önünde toplandı. Burada Rabia işareti yapan kalabalık, Mısırlı Müslümanlar için dua etmesinin ardından dağıldı. Eylemde temsili olarak 2 adet idam sehpahısının da olduğu görüldü.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz