18 Nisan 2014 Cuma

GMİS’TEN YATAĞAN ENERJİ VE MADEN İŞÇİLERİNE DESTEK ZİYARETİ

 Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), 10 Nisan 2014 tarihinden itibaren Ankara’da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın karşısında bulunan Kurtuluş Parkı’nda,  termik santrallerin ve linyit kömür madenlerinin özelleştirme ihalesinin iptal edilmesi talebiyle eylemlerini sürdüren Yatağan maden ve enerji işçilerini 17 Nisan 2014 tarihinde ziyaret ederek destek verdi.
GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam ile GMİS’e bağlı Karadon Şube Başkanı Neşet Cebeci, Üzülmez Şube Başkanı Ergin Cin, Merkez Şube Teşkilat Sekreteri Satılmış Öztürk ile işyeri temsilcilerini Türkiye Maden İş Sendikası (TMİS) Genel Sekreteri Vedat Ünal, TMİS Genel Eğitim ve Araştırma Sekreteri Ahmet Çümen, TMİS Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, TES-İŞ Yatağan Şube Teşkilat Sekreteri Kemal Özcan ile direnişteki işçiler alkış ve sloganlarla karşıladı.
Direnişteki işçilere hitaben konuşan GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, GMİS’in  Merhum Genel Başkanı Şemsi Denizer’in, “Bütün güzellikleri emekçiler yapar” sözünü hatırlatarak “Bizler, emek ve sınıf mücadelemizi, birleşerek, bütünlüğümüzü koruyarak sürdüreceğiz. Birileri sata sata büyürken, bizler direne direne kazanacağız. Sizleri bu onurlu mücadelenizden dolayı kutluyoruz. Ve her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Cumartesi günü Çatalağzı Termik Elektrik Santrali’nin önünde büyük bir eylem yapacağız” dedi.
Direnişteki işçiler adına konuşan temsilciler, “Bizler bugün burada 80 kişiyiz. Yatağan’daki, Yeniköy’deki, Kemerköy’deki 5 bin arkadaşımızı temsil ediyoruz. Bizleri yalnız bırakmayan Genel Maden-İş Genel Merkez Yöneticilerimize, şube yöneticilerimize ve temsilci arkadaşlarımıza, tüm enerji ve maden işçileri adına teşekkür ediyoruz. Bizler de onların Cumartesi günü düzenleyeceği mitingde temsili olarak onlarla birlikte olacağız” dedi.
TES-İŞ Sendikası Yatağan Şube Teşkilat Sekreteri Kemal Özcan, “Yatağan enerji ve maden işçilerinin direniş geleneği ile Genel Maden İş Sendikası’nın, maden işçilerinin direniş geleneğini birleştirirsek eğer bizim önümüzde hiçbir güç duramaz. Bunu bildikleri için bizi engellemeye çalıyorlar. İki kez Ankara’ya gelmemizi engellediler ama biz iki defa da geldik. Her ne koşulda olursa olsun, her ne pahasına olursa olsun özelleştirmeyi Yatağan’da durduracağız, ÇATES’te durduracağız. Bundan sonra Türkiye’de hiç kimse özelleştirme lafını bile ağzına alamayacak” dedi.
İşçiler, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Bu işçi size boyun eğmez” sloganları attı.
Kurtuluş Parkı’ndaki direniş standı önünde açılan “Direniş Günlüğü” defterine GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam destek mesajları yazdı.
Yatağan Direnişçileri ile GMİS heyetinden bir grup Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinin daveti üzerine üniversiteye giderek direniş hakkında bilgi verdiler ve birlikte bildiri dağıttılar.
GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam ile GMİS heyeti, daha sonra TÜRK-İŞ Genel Merkezi’ne giderek Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat ile Genel Teşkilat Sekreteri Eyüp Alemdar’ı ziyaret ederek gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundular

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz