30 Ağustos 2013 Cuma

BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM AKDEMİR “1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ’NÜ KUTLADI


               Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “1 Eylül Dünya Barış Günü’nü” kutlayarak yazılı bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, din, dil ırk ve cinsiyet ayrımı yapmadan kişi hak ve özgürlüklerinin sağlanması noktasında bireyler arası huzur ve mutluluğa ulaşmasında barışın bir araç olduğunu ifade etti.  Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, yaptığı açıklamada şu görüşlerine yer verdi. “Dünya barışında en önemli adımlardan birisi olan Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi, temel hak ve özgürlüklere saygılı, hukukun üstünlüğüne dayalı ve demokrasiyi kurmayı başarmış devletlerin temel yasası olmuştur. 
            Dünyadaki değişimin yakın izleyicisi olan Türkiye Cumhuriyeti, Yüce Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesinin öncülüğünde, kıtalararası konumuyla dünya barışının sağlanmasında ve korunmasında önemli devletlerden biridir. Atatürk'ün izinde onun ilkesine sahip çıkarak özgürlükçü demokrasinin giderek önem kazandığı dünyada tüm insanların barış ve dostluk içinde yaşamlarını sürdürmesi en büyük temennimizdir. Ülkemizde ve dünyanın farklı bölgelerinde, farklı isimler altında insanlık suçu işlemeyi sürdüren ve dünya barışını tehdit eden bütün savaş ve terör örgütlerini kınıyor, herkesi barışa davet ediyorum. Çünkü insanların, huzur,  güven ve mutluluk içinde yaşamasının temel koşulu barış ve dostluk ortamının sürekliliğini sağlamaktan geçmektedir.
             Bu duygu ve düşüncelerle, başta ülkemiz olmak üzere, insanlık dünyasına barış diliyor, barışın egemen olacağı bir ülkede ve dünyada yaşamak özlemiyle sevgi ve saygılarımı sunar,   “1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutlarım"



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz