29 Ağustos 2013 Perşembe

KIZILAY DEVREK’TE KAN TOPLUYOR



    Türkiye Kızılay Derneği Zonguldak Şubesi, “İyilik Hepimizin Kanında Var, Haydi Hayat Kurtarmaya” kan bağış kampanyasını Devrek’te sürdürüyor.
    Devrek Cumhuriyet Alanı’na kurulan Zonguldak Kızılay Kan Merkezi’nin konforlu tırını ziyaret eden vatandaşlar kan bağışında bulunuyorlar.
    Öteyandan Kızılay’a düzenli olarak 10 kan bağışında bulunanlara bronz, 25 kan bağışında bulunanlara gümüş ve 35 kan bağışta bulunanlara altın plaket verilmesi uygulaması da devam ediyor. Bu amaçla Devrek’te düzenli olarak 10 kan bağışında bulunan 16 vatandaşa da bronz plaket ve teşekkür belgeleri verildi.
    ÖRNEK VATANDAŞ ŞERAFETTİN GÖNÜLLÜ
    Devrek’te, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 2008 yılında örnek vatandaş seçilen 50 yaşındaki esnaf Şerafettin Gönüllü de, düzenli olarak 10 kez kan bağışında bulunması nedeniyle Kızılay Kan Merkezi yetkililerinden bronz madalyasını aldı.
    KAN VERMEYE ÇAĞIRDI
    Örnek vatandaş ve esnaf Şerafettin Gönüllü, kan bağışının önemli olduğunu ve halkı kan bağışında bulunmaya davet ederek, "Herhangi bir kaza veya ameliyatlarda acil kan ihtiyacını karşılamak için elimizde sürekli kan stoku olması lazım. Bunu da Türkiye'de Kızılay yapıyor. Sağlık Bakanlığının ve özel hastanelerin kan ihtiyacını Kızılay karşılıyor. Sağlıklı ve herhangi bir rahatsızlığı olmayan kişi, 3 ayda bir kan bağışında bulunabilir. Unutmamak lazım, sadece başkalarının değil bizim de kan ihtiyacımız olabilir. Bu amaçla değerli halkımızın Kızılay’a kan vermeye davet ediyorum. Hem sağlıklı olmak için hem de hayat kurtarmak için.”diye konuştu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz