1 Mart 2016 Salı

ROMAN VE ENGELLİ ARAŞTIRMALARI SONUÇLARI ZONGULDAK KAMUOYU İLE PAYLAŞILDI

Zonguldak’taki Roman vatandaşlarımıza yönelik algıların incelenmesini ve yaşadıkları sıkıntıların gün yüzüne çıkartılmasını sağlamak için yapılan ‘Sosyal Dışlanma Sorunsalı ve Zonguldak Roman Araştırması’ile Zonguldak’taki engelli bireyleri daha iyi tanımak, beklenti ve isteklerini tespit etmek için yapılan ‘Zonguldak’ın Yaşanabilir Bir Kent Olması İçin Yaşam Kalitesi ve Engelli Profili Araştırması’tamamlandı. Zonguldak Valiliği toplantı salonunda Zonguldak Valisi Sn. Ali KABAN’ınbaşkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 11 Kasım-7 Aralık 2015 tarihleri arasında yürütülen saha çalışmalarının detayları katılımcılara aktarıldı.
Açılış konuşmasını yapan Vali KABAN“Roman ve engelli vatandaşlarımızın sorun ve sıkıntıların doğru tespit edilebilmesi ve uygun çözümler sunulabilmesi amacıyla bu araştırmalar gerçekleştirilmiştir. İlimizin önde gelenleri, üniversitemiz ve yerel yöneticilerimizin bu araştırmalardan istifade edeceklerini düşünüyorum.Sözlerime son vermeden önce, Zonguldak Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen bu çalışmaların finansmanına katkı sağlayan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına ve Eren Enerjiye, ayrıca bu araştırmaları yürüten Optimar Araştırma ve Orhun Danışmanlık Şirketine ve her iki araştırmaya da katkı veren Dr. Mehmet AYSOY’a teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan araştırma bulgularının paylaşılması ile devam eden programda Optimar Araştırma Genel Müdürü Hilmi DAŞDEMİR “Bütün dünyada olduğu gibi bugün Türkiye’de de dezavantajlı gruplar ile yapılan çalışmalar büyük önem arz ediyor. Toplumun dezavantajlı kesimlerine ulaşabilecek çözüm odaklı yöneticilikşehirlerimizinen çok ihtiyaç duyduğu konulardanbiri. Roman vatandaşlarımız ve engelli bireylere ilişkin Zonguldak Valiliğive Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının gösterdiği hassasiyet son derece önemli. Müreffeh ve gelişmiş bir toplum olmamızın ancak bu sorunların üstesinden gelinmesine bağlı olduğunu paylaşmak isterim” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz