7 Mart 2016 Pazartesi

CHP İL BAŞKANI ALTUN “ KADINLARIMIZ DİRENİŞİN SEMBOLÜ OLMUŞTUR"

CHP İl Başkanı Ahmet Altun 8 Mart Dünya kadınlar günü nedeniyle yaptığı açıklamasında zkadınların geçmişte, mücadelenin,direnişin sembolü olduğunu söyledi. Altun’un açıklaması şu şekilde


“8 Mart Dünya Kadınlar Gününde tüm emekçi kadınlarımızı, emeğin başkenti Zonguldak’tan saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

1977 yılından beri tüm dünyada Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanan 8 Mart aslında bir semboldür. Kadına gösterilecek saygı ve sevgi bir günle sınırlandırılamaz. Ancak içinden geçtiğimiz şu süreçte bu günler toplumsal duyarlılığı artırmak açısından daha bir önem kazanıyor.

Kadınlarımız geçmişte mücadelenin, direnişin sembolü olmuş bir milletin yeniden ayağa kalkmasında önemli görevler üstlenmiştir. Kadınlara yönelik her türlü ayrımın ortadan kaldırılması yasalarda ve yaşamda gerçek eşitliğin sağlanması noktasında Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde atılan adımlarda bir zamanlar dünyaya örnek olmuşken şimdilerde kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleriyle anılır olmasının utancını yaşıyoruz.

Giyim kuşamdan, topuklu ayakkabısına dudağındaki rujdan gülüşüne, karnında taşıdığı bebeğinden çalışma saat ve koşularına kadar hemen her konuda yaşamına sınırlar çektiğimiz kadınlarımız .Bu gün her zamankinden daha da fazla var olma mücadelesi vermektedir Bu mücadelelerinde Cumhuriyet Halk Partisi olarak her koşulda kadınlarımız ile omuz omuza, kol kola yan yana yürüyeceğiz.

Tacizin her türlüsüne, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine artık dur demek için halkça ,insanca bir yaşam için cinsiyet ayrımcılığına son vermek için ;düşünen, sorgulayan nesiler yetiştirmek için çocuklarımıza ve gençlerimize huzurlu bir yaşam sunmak için birlikte vereceğimiz bu mücadelenin gerçek kahramanları yine kadınlarımızdır.

Kadın isterse onun azim ve kararlılığına dayanabilecek hiçbir engel yoktur .Kadın isterse kazanamayacak hiçbir mücadele yoktur.

Cefakar ,vefakar ve emekçi kadınlar ;siz isteyin yaşam sizlerle güzel ve anlamlı .Varlığınız varlığımızdır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz