22 Ocak 2014 Çarşamba

Zonguldak’ta 30 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı grizu davası yine ertelendi

17 Mayıs 2010 tarihinde meydana gelen grizu faciasıyla ilgili dava ileri bir tarihe ertelendi. Bugüne kadar 5 bilirkişi raporu hazırlanan grizu davasında 6. bilirkişi raporu hazırlanması talebi kabul görmedi.
Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Karadon Müessesesi maden ocağında 30 işçinin öldüğü, 11 madencinin ise yaralandığı grizu patlamasıyla ilgili 28 sanığın yargılanmasına devam edildi. Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklardan 4’ü ile grizuda yakınlarını kaybeden aileler ve avukatları katıldı. Mahkemeye mütalaasını sunan Cumhuriyet savcısı, iş güvenliği konusunda gerekli koruyucu önlemleri almamaları dolayısıyla işveren konumundaki TTK ve alt işveren Yapı-Tek firmasının ortak sorumluluğu ve kusuru bulunduğunu söyledi. Daha önceki 5 bilirkişi raporunda sanıklarla ilgili kusur paylaşımlarının yapılmadığını ileri süren Cumhuriyet savcısı, yeni bir bilirkişi raporu hazırlanmasını talep etti.
Mağdur ailelerin avukatları, yargılama boyunca 5 bilirkişi hazırlanan grizu davasında 6. bilirkişi raporu talebine karşı çıktı. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, dosyanın incelemeye alınması için mahkemeyi 12 Şubat'a erteledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz