29 Mayıs 2014 Perşembe

EGE DOĞALTAŞ İŞÇİSİ DİRENİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Genel Maden İşçileri Sendikası’nda (GMİS) örgütlendikleri için işten atılan İzmir Kemalpaşa’da kurulu Ege Doğaltaş ve Traverten Sanayii Ltd. Şti. işçilerinin eylemi sürüyor.
Eylemdeki işçiler, işverenin duyarsız tutumu ve iş barışını bozucu yöntemlere başvurması üzerine 24 Nisan 2014 tarihinde,  işyerinin giriş kapısı önüne kurdukları çadırda direnişlerini sürdürüyorlar.
Türk-İş İzmir 3. Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç, sonuç alınıncaya kadar direneceklerini belirten işçileri, 28 Mayıs 2014 tarihinde direnişin sürdüğü çadırda ziyaret etti.
Karakoç, işçilerin direnişine destek olmak amacıyla İzmir Kemalpaşa’da bulunan GMİS Karadon Şube Başkanı Neşet Cebeci ile GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ve direnişteki işçilerle birlikte direniş çadırı önünde basın açıklaması yaptı.
GMİS Armutçuk Şubesi Başkanı İsa Mutlu, "Biz işveren ile aynı masaya oturarak bu işi çözüme kavuşturmak istiyoruz. Şayet bu iş masa başında çözülmediği takdirde tüm yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızın bilinmesini istiyoruz. Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak arkadaşlarımızı yalnız bırakmadık.  Başta Genel Başkanımız olmak üzere tüm yöneticilerimizle beraber bu eyleme destek vermeye devam ettik ve bundan sonrada ne olursa olsun bu mücadeleyi kazanana kadar destek vermeye ve sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.
Türk-İş İzmir 3. Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç da işletme adının değiştirilerek sendikanın devreden çıkarılmaya çalışıldığını ifade ederek, "Anayasal hak olan sendikalaşmaya, örgütlenmeye, işverenin saygı duymasını istiyoruz. İşveren hiçbir zaman sendikalardan çekinmemeli. Örgütlü olan işyerinde huzur, barış ve kaliteli üretim vardır.
Ege Doğaltaş firması ne kadar ismini değiştirirse değiştirsin, yasanın ne kadar arkasından dolanmak isterse istesin, burada eninde sonunda Genel Maden İş Sendikası örgütlenecektir. Yasaya karşı hile yapıyor işveren. İşverenin, iş yerini devretmekle, iş yerini başkasına kiralamakla sendikalaşmaya karşı oynadığı oyunu, sendikanın yetkisini düşürmek için yapmış olduğu bu oyunu bozacağız. Bu oyun onun başına çorap örecektir" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz