13 Mayıs 2014 Salı

İl Sağlık Müdürü Bilal Cin “HEMŞİRELİK KUTSAL BİR GÖREVDİR”


        Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, 12-18 mayıs tarihleri arasında hemşirelik haftası kutlayarak, insan hayatının kutsallığında ödün vermeksizin sonsuz gayretle mesleğini icra etmeye çalışan tüm hemşirelerimizin haftasını kutluyorum dedi.
       Dr. Bilal Cin yapmış olduğu açıklamada şöyle dedi. “ Ülkemizde hemşirelik mesleğinin tüm dünyada öncü ismi kabul edilen Florence Nightingale”nin doğum günü olan 12 Mayıs Dünya Hemşireler günü ve bugünü takip eden hafta ise Hemşireler haftası olarak kutlanmaktadır. İnsan sağlığı göz önüne alındığında, bu yolda gösterilen tüm gayret ve sağlanan hizmetlerin kutsallığı, çok daha büyük önem kazanmaktadır.
        Sağlık hizmetlerinin sunumunda üstlendikleri görev ve sorumluluk anlayışlarıyla hemşirelerimiz sağlık sistemimizin vazgeçilmezlerindendir. Hemşire, bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını koruyan, geliştiren ve hastalık halinde iyileştirme hizmeti veren sağlık ekibinin en önemli öğelerinden biridir. İnsan sağlığından daha önemli ve öncelikli hiçbir şeyin olamayacağı bilinci içersinde her şart altında büyük bir fedakarlık örneği sergileyen hemşirelerimizin verdikleri hizmet, her türlü övgü ve takdirin üzerindedir. Bu fedakarlıkları adına toplumumuz nezdinde kendilerine teşekkür ediyorum, ilimiz genelinde hizmet veren tüm hemşirelerimizin haftasını kutlayarak kendilerine başarıla diliyorum “ dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz