15 Haziran 2012 Cuma

DEMOKRASİ PLATFORMUNDAN EYLEM


Hava-İş Sendikası çalışanlarının önce grev hakkının gasp edildiğini sonra da THY çalışanı 305 kişinin iş akdinin hiçbir gerekçe gösterilmeksizin feshedilmesine tepki göstererek, eylem yaptı.

Eyleme, CHP Zonguldak milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, KESK'e bağlı sendika başkanları ve üyeler katıldı.
Zonguldak Valilik önünde, Zonguldak Demokrasi Platformu adına basın açıklaması yapan Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı, THY çalışanı 305 kişinin iş akdinin hiçbir gerekçe gösterilmeksizin feshedilmesine tepki gösterdiklerini belirtti. Kaymakçı, Ağır iş kollarının düzeltilmesi konusunda haklı taleplerini dile getiren Hava-İş Sendikası çalışanlarının önce grev hakkı gasp edildi, sonra da THY çalışanı 305 kişinin iş akdi hiçbir gerekçe gösterilmeksizin feshedildi. Hava-İş üyesi olan 260 THY A.O ve 45 THY Teknik A.Ş. çalışanı da acımasızca işten çıkarılmıştır. Dahası birçok emekçi işten çıkarıldığını yurtdışında görevde iken SMS ile öğrenmiş ve yurda ancak arkadaşlarının yardımıyla yolcu olarak dönebilmiştir. Hava-İş çalışanları üzerindeki bu zorbalıklar artık vicdan sınırlarını zorlamaya başlamıştır. Bugün tehdit altında olan işçi sınıfının bedeller ödeyerek elde ettiği sendikal hak ve özgürlüklerdir. Grev, toplu pazarlık sisteminde işçi sınıfının en önemli ve etkin mücadele aracadır. Bu aracın elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz. Demokrasi ayıbına okrat olan işverenler, ayıplarını suçsuz insanların ekmeği ile oynayarak, yasadışı grev ve yasadışı eylem yapıldığı yalanı ile örtmeye çalışmaktadırlar. Bizler, Zonguldak Demokrasi Platformu olarak Hava-İş üyesi THY çalışanlarının haklı mücadelesinin yanında olduğumuzu ve her türlü dayanışmayı göstereceğimizi bildiriyor, emekten yana olan tüm güçleri THY çalışanları ile dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz