16 Haziran 2012 Cumartesi

KILIÇDAROĞLU ZONGUL’TA HALKA HİTAP ETTİ

 CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Emek, Özgürlük ve Demokrasi Mitingi'nde Zonguldaklılarla buluştu. Saat 15.00'de başlayan miting öncesi CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan tanıtıldı. "Kemal Başbakan" sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, "Haberal'ın mesajını dinlediniz. Haberal ile hepimiz bütün Zonguldak, bütün Türkiye ve bütün dünya gurur duyuyor. Haberal ne yaptı. Haberal'a yıllar önce dediler ki 'Ecevit Başbakanken, gel bu ülkeye Cumhurbaşkanı ol' dediler. O ise Cumhurbaşkanı olmak istemediğini söyledi. O 'Parlamenter rejime inanıyorum' dedi. Cumhurbaşkanının Meclis'ten çıkması gerektiğini söyledi. Aradan geçti yıllar ve bir baktık Haberal'ı içeriye aldılar. Haberal'ı tutukladılar. Mehmet Haberal özgürlüğüne kavuşamadı. Düşünebiliyor musunuz Cumhurbaşkanı olmak istemiyorum, çünkü vekil değilim diyen Haberal'ı siz tutukluyorsunuz. Bu kadar demokrasiye ve parlamenter rejime düşkün olan bir kişinin darbeci olması mümkün değil" dedi.
Her yerde, her ortamda doğruları söyleyeceklerini, demokrasiyi savunacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Her yerde, her ortamda bağımsız Türkiye'yi savunacağız. Haberal, bir vatandaş olarak bütün mal varlığını bu ülkenin gençlerine adadı. Üniversite kurdu, binlerce çocuk orada okuyor. Cebine beş kuruş girmiyor. Tamamı kamunun malıdır. Bütün mal varlığını bu ülkenin gençleri okusun diye oraya adayan birisinden darbeci mi çıkar Allah aşkına? Haberal sonra milletvekili olmak istediğini söyledi. Dilekçesini verdi, araştırdılar, soruşturdular, kağıt verdiler. Milletvekili olmasında hiçbir engel olmadığına dair belge verdiler. Dosyasını aldık, YSK'ya verdik. YSK inceledi, dosyasına baktı, geçmişini araştırdı, milletvekili olmasında hiçbir engel bulunmadığını söyledi. Sonra YSK kararı Başbakanlık'a gönderildi. Resmi Gazete'de yayınlandı. Sonra Zonguldaklı olduğunu söyledi. Hizmet etmek istediğini söyledi. Zonguldak'tan milletvekili olmak istediğini söyledi. Haberal geldi Zonguldak'tan sizin helal oylarınızla milletvekili seçildi. Zonguldak'ın milletvekili olarak seçildi. Şimdi mahkum değil. Aleyhine karar çıkmış değil. Tayyip Erdoğan Pakistan'a gitti. Orada bir bilim adamı ona sordu; 'Mehmet Haberal hangi gerekçe ile hapiste' dedi. Buradan söylüyorum, Türkiye'de demokrasiyi işletmezseniz, Pakistan'da da, Almanya'da da sorulacak. İran'a git, orada da sorulacak" diye konuştu.
"ÇİFTE STANDART OLMAZ"
MİT Müsteşarı ile ilgili yargı kararı olmasına rağmen değişiklikler yapıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Tayyip Erdoğan yasa yoluyla asla milletvekili olamıyordu. Biz yasayı değiştirdik. Ama şimdi ne oldu? MİT Müsteşarı ile ilgili de yargı kararı vardı. Ama ne oldu, değiştirildi. Demokrasilerde çifte standart olmaz. Tutuklu milletvekilleri 21. yüzyıla yakışmıyor. Halkın iradesine saygı duymaya yakışmıyor. Biz demokrasiyi bu kara lekeden arındırmak zorundayız. Haberal burada olsaydı ne söyleyecekti. Diyecekti ki 'Zonguldak, alın terinin başkenti. Nasıl olur da göç alırdı eskiden, şimdi göç veriyor. Bu soruyu herhalde önce o soracaktı. Zonguldak gibi bir kent göç veriyor. Nüfusu düşüyor, gelecekte göreceksiniz vekil sayısı da düşecek. O zaman bu soruyu Haberal soracaktır. Bu soruyu maden işçisi de, esnafı da, sanayicisi de kendine soracaktır. Neden Zonguldak kan kaybediyor. Dağlarında maden var.
Bu güne kadar binlerce kişi maden ocaklarında çalıştı. Alın teri diyorsunuz biz de söylüyoruz. İş, aş, ekmek diyorsunuz. Biz de diyoruz" dedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz