26 Haziran 2012 Salı

KARISI İLE KARDEŞ OLMADIĞINI İSPATLADI EVLİLİĞİNİ KURTARDI

Zonguldak'ta, 2 yıl önce İkiz olan annelerinin nüfusa yanlışlıkla aynı adla kaydedilmesi nedeniyle kardeş oldukları gerekçesiyle evliliklerinin iptali için dava açılan 46 yaşındaki Mehmet ve 49 yaşındaki Nazire Uzun çifti, mahkemede teyze çocuğu olduklarını kanıtlayarak evliliklerini kurtardı.
Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi'nde 70 yıl önce doğan ve birine Durkadın ve diğerine birine Yeşare,  adı verilen ikizler, Çaycuma İlçe Nüfus Müdürlüğü kayıtlarına memurun dikkatsizliği sonucu Yeşare adıyla kaydedildi. Yeşare Uzun'un oğlu Mehmet Uzun ile ikizi Durkadın Baydemir'in kızı Nazire, 1983'te evlenerek 4 çocuk sahibi oldu. Çaycuma Nüfus Müdürlüğü, Haziran 2010'da kayıtları kontrol ettiği sırada, kardeş evliliği yaptıkları gerekçesiyle Mehmet ve Nazire Uzun çifti hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Soruşturma sonunda, Uzun çiftinin evliliğinin iptali için Zonguldak Aile Mahkemesi'nde dava açıldı.
Zonguldak Aile Mahkemesi'nde dava devam ederken, Uzun, eşiyle kardeş olmadıklarını, teyze çocukları olduklarını kanıtlaya bilmek için Asliye Hukuk Mahkemesi'nde, İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne karşı başka bir dava açtı. 6 Haziran'da sonuçlanan davada, Yeşare ve Durkadın'ın nüfusa yanlışlıkla aynı adla kaydedildikleri, Mehmet ve Nazire Uzun'un teyze çocukları oldukları kararı çıktı. Aile Mahkemesi de Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda Çaycuma Nüfus Müdürlüğü'nün açtığı davanın düşürülmesini kararlaştırdı.
TOPLUMDA 'KARDEŞ ÇOCUKLARI EVLENMİŞ' ŞEKLİNDE İMAJ YARATILARAK RENCİDE EDİLDİK
Evliliğini kurtaran Mehmet Uzun, 2 yıl boyunca bu dava nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Uzun şunları söyledi: "Kardeş olduğumuz gerekçesiyle evliliğimizin iptali için dava açıldığını öğrenince şok olduk. Eşimle ile teyze çocuğuyduk. Eşimle 1983 yılında evlendiğimizde hiçbir sorun yoktu. Eğer kardeşsek neden evlendik, nasıl evlendik veya nüfus müdürlüğü buna nasıl izin verdi? Nüfus memurunun bunu gözden kaçırdığını söylediler. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde kayınvalidemin adının Durkadın, annemin adının Yeşare olduğunu kanıtlama zorunluluğuna itildim. Nüfus müdürlüğünün yapmış olduğu hatanın bedelini biz dava boyunca yaşadık. 'Kardeş çocukları evlenmiş' şeklinde imaj yaratılarak rencide edildik. Bu nedenle Çaycuma İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne karşı tazminat davası açmayı düşünüyorum."dedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz