6 Haziran 2012 Çarşamba

TÜRK-İŞ, KIDEM TAZMİNATINA DOKUNULMASININ GREV SEBEBİ OLDUĞUNU AÇIKLADI

TÜRK-İŞ; KIDEM TAZMİNATI’NA DOKUNULMASI
GENEL GREV SEBEBİDİR
 Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu  (TÜRK-İŞ) Başkanlar Kurulu, 5 Haziran 2012 tarihinde Türk-İş Genel Merkezi’nde toplandı. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu’nun başkanlık ettiği TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu Toplantısında Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) Genel Başkan Eyüp Alabaş temsil etti.
Toplantının ardından yayınlanan Türk-iş Başkanlar Kurulu Bildirisi’nde “TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, kıdem tazminatında hak kaybına yol açacak bir uygulamanın TÜRK-İŞ açısından GENEL GREV sebebi sayılacağını hatırlatmakta ve bu konudaki kararlılığını vurgulamaktadır” denildi.
TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu Bildirisi şöyle;
“TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, 05 Haziran 2012 tarihinde TÜRK-İŞ Genel Merkezi’nde toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır:
TOPLU İŞ İLİŞKİLERİ YASASI BİR AN ÖNCE ÇIKARILMALIDIR
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Toplu İş İlişkileri Yasası’nın çıkarılmamasını gerekçe göstererek, yüzlerce işyerinde binlerce işçimizi ilgilendiren toplu iş sözleşmeleri için yetki vermemektedir. TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, bu mağduriyetin giderilmesini;  TBMM gündeminde bekleyen Toplu İş İlişkileri Yasası’nın TÜRK-İŞ’in talepleri de dikkate alınarak bir an önce çıkarılmasını istemektedir. 
KIDEM TAZMİNATINA DOKUNULMASI GENEL GREV SEBEBİDİR,
TÜRK-İŞ BU KONUDA KARARLIDIR
TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, Hükümetten, Ulusal İstihdam Stratejisi Belgesi’nde yer alan  emek karşıtı hükümleri çıkarmasını istemektedir. TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, esnek çalışma biçimlerinin yaygınlaştırılmasına, varolan esnek çalışma biçimlerinin yasalaştırılmasına, güvenceli esneklik aldatmacasına, özel istihdam bürolarına işçi kiralama yetkisi verilmesine, asgari ücretin bölgeselleştirilmesine, işsizlik sigortası fonunun amacı dışında kullanılmasına, kıdem tazminatının hak kaybına yol açacak şekilde fona dönüştürülmesine karşıdır. TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, kıdem tazminatında hak kaybına yol açacak bir uygulamanın TÜRK-İŞ açısından GENEL GREV sebebi sayılacağını hatırlatmakta ve bu konudaki kararlılığını vurgulamaktadır.
TÜRK-İŞ, HAVA-İŞ SENDİKASI’NIN THY EYLEMİNİ DESTEKLEMEKTEDİR
TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, hava iş kolunun grev yasağı kapsamına alınmasını, hükümetin çokça dile getirdiği “ileri demokrasi” yaklaşımıyla taban tabana çeliştiği görüşünü dile getirmektedir. TBMM gündeminde bulunan Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı’nın ilgili maddesinde hava iş kolu grev yasağı kapsamında olmamasına karşın, sosyal tarafların mütabakatına aykırı olarak torba yasanın bir maddesiyle hava iş koluna grev yasağı getirilmesi demokratik rejim işleyişi ile bağdaşmamaktadır. TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, hava iş koluna getirilen grev yasağını kınamakta, HAVA-İŞ Sendikamızın THY işyerlerinde yaptığı eylemi desteklemektedir. TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu,  THY işverenini eylem nedeniyle işten çıkardığı işçilerimizi işe geri almaya ve işten çıkarmalara son vermeye çağırmaktadır.  TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, hava iş koluna getirilen grev yasağının ILO sözleşme ve ilkelerine aykırı olduğu gerçeğinden hareketle konunun uluslararası platformlara taşınması kararı almıştır.
HALK KİTLELERİNİN YAŞAM VE ÇALIŞMA KOŞULLARI  İYİLEŞTİRİLMELİDİR
TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu ülkemizde uygulanan ekonomik ve sosyal politikalarda özellikle geniş halk kesimlerinin yaşam ve çalışma şartlarının iyileştirilmesini talep etmektedir. 
TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu demokratik sistemin tüm kurum ve kurallarıyla işlerliğe kavuşmasının, evrensel hukuk ilkelerinin uygulamalarda temel alınmasının zorunluluğuna işaret etmektedir.
TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu kamuoyuna yansıyan söylem ve davranışların toplumda ayrımcılık ve gerginlik yaratmayacak nitelikte olmasının toplumsal barış açısından önemine işaret etmekte, siyasi parti liderlerini sorun yaratıcı yaklaşımlar yerine çözüm odaklı politikalar üretmeye çağırmaktadır.
TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, başta Deri-İş Sendikamıza üye  TOGO,Kampana,Safranoğlu  işçileri olmak üzere  ülke çapında sendikalaşma mücadelesi veren tüm emekçiler ile Petrol-İş Sendikamıza üye  Soda, Kromsan ve tuz işçilerinin sürdürdüğü grevleri desteklemektedir.”         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz