7 Haziran 2012 Perşembe

ZONGULDAK'LI GAZETECİLER SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇTİ

Basın mensupları için Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) işbirliğinde genel sağlık ve diş taraması projesi hayata geçirildi.
Proje kapsamında Karaelmas Gazeteciler Derneği'ne üye gazeteciler kendileri yanı sıra bir kişi de aileden birini genel sağlık taramasından faydalandırabiliyor. BEÜ Tıp Fakültesi'nde aile hekimliği gözetiminde kontrolleri yapılan ve genel sağlık ile ilgili bilgileri alınan gazeteciler daha sonra şikayetlerine göre kan, idrar, kalp grafiği, röntgen filmleri gibi tetkikleri gerçekleştirildi. Ardından doktorları tarafından kendilerine bilgiler verildi. Sağlık taramasından geçen gazeteciler ve aileleri, gerekli görülmesi halinde kontrol altına alındı.
Yapılan uygulamanın faydalı olduğunu ifade eden KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav, bu projenin hayata geçmesinde büyük katkısı olan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'e ve kendileriyle ilgilenen BEÜ Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Nejat Demircan ve tüm doktorlara teşekkür etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz