23 Mart 2014 Pazar

Akdemir, hafta sonu mahallelerde yaptığı mitinglerde halka hitap etti



Zonguldak Belediye Başkanı ve CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Muharrem Akdemir, Bahçelievler, Birlik, Mithatpaşa ve Tepebaşı Mahallerinde yaptığı mitinglerde halka hitap etti.CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Muharrem Akdemir, beraberinde, CHP İl Başkanı Halil Furat, CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, CHP Kadın Kolları Başkanı Yüksel Parmak ve bazı belediye meclis üyesi adayları ile birlikte, Bahçelievler, Birlik, Mithatpaşa ve Tepebaşı Mahallerinde toplantısına katıldı. Mitinglerde konuşan, CHP İl Başkanı Halil Furat, Su kesintilerinin Zonguldak Belediyesi ile alakalı olmadığını ve kesintilerin Kilimli ve Kozlu belediyesinden kaynaklanan bir sorun olduğunu ifade etti. Furat, konuşmasına şöyle devam etti:
Furat: “Kesintilerin sebebi 2,5 senedir orada başkanlık yapan Ali Bektaş’tır”
 “Zonguldak AKP iktidarının son 3 yılında 45 bin tane Zonguldak delikanlısını ülkenin değişik değişik şehirlerine göç vermek durumunda kaldı. Okullarda çocuklarımızın kimliklerini soruyorlar. ‘Atatürk’ümü seviyor babanınız, yoksa Tayyip Erdoğan’ımı seviyor mu’ diye soruyorlar. Nereye gidiyoruz arkadaşlar bu 30 Marttaki seçim çok önemli seçim diyoruz üstünü basa basa niçin önemli seçim, bu seçim belki de Türkiye’nin demokratik bir şekilde yapacağı en son seçimdir. Eğer AKP iktidarına yeniden oy verirsek eğer bu despotik yapıya devam dersek bu seçimler Türkiye’nin son göreceği seçimler olacaktır. Kozlu’dan sizin çok iyi tanıdığınız Ali Bektaş Zonguldak’tan aday yapıldı. Bu arkadaşımız bu Metropoliten Belediyeler Birliği’nin başkanı ve zaman zaman kesiliyor. Neden kesiliyor bunu hiç düşünüyor musunuz, diyorlar ki, ‘efendim Zonguldak belediyesi elektrik parası ödemediği için sular kesiliyor’ diyorlar. Arkadaşlar Zonguldak belediyesi Metropoliten Belediyeler Birliği’nin başkanım değil. Kesinlik ile su sorunu Zonguldak Belediyesi ile alakası yok. Metropoliten belediyeler ile ortak olan Kilimli ve Kozlu belediyesinden kaynaklanan bir sorundur. Bundan 2,5 sene önce Zonguldak belediyesi Metropoliten Belediyeler Birliği’nin başkanlığını yaparken sıfır borçla bu arkadaşlara Metropoliten Belediyeler Birliği’ni devrettiler. Ama şuanda 1 trilyonun üzerinde borç var. Dolayısıyla oraya yatırım yapılamıyor. Kimyasallar alınmıyor. İşçi paraları ödenmiyor. Sık sık elektrikleri kesilince suda verilmiyor. Bunun nedeni bugüne kadar 2,5 senedir orada başkanlık yapan Ali Bektaş’tır. Giderleri zaten fazla olan baraja 15 tane daha işçi alarak giderleri fazlalaştırmıştır. Dolaysıyla bu sıkıntıyı bunlar iyi niyet göstermediği sürece ve bunlar borçlarını ödeme yönünde iyi niyet göstermediği sürece yaşayacağız”
“BARAJI ÇALIŞTIRAMAYAN BİR KİŞİ 106 BİN KİŞİNİN YAŞADIĞI BİR ŞEHRİ NASIL YÖNETECEK”
“Zonguldak’ta suyun bir maliyeti var. Barajdan bir pompa ile basılıyor. 12 pompa ile mahallelere basılıyor. Türkiye’nin en pahalı suyu Zonguldak’tır. Ama suyu maliyetinin yüksek olduğu yerdir. Dolayısıyla su fiyatları Zonguldak’ta pahalıdır. Ama belediye suyun ucuzlaması adına bir projemiz var. Onu da yaparsak suyu ucuzlatacağız. Biz bunu yarı fiyatına indireceğiz ama bu çalışmalar yapıldıktan sonra indireceğiz. 52 tane çalışan işçinin çalıştığı barajdan 3 kere barajı yönetemiyorum diye istifa etti. Barajı çalıştıramayan barajı iflasın eşiğine getiren bir kişi 106 bin kişinin yaşadığı bir şehri nasıl yönetecek. Kozlu’da taşeron işçisinin maaşını veremeyen bir kişi Zonguldak’ı nasıl yönetecek”
 “KOZLU’DA AKP’YE PEŞKEŞ ÇEKİLEN YERLER KİRLİ İKTİFAKTIR”
“3 tane gazete manşet atmış başkanım MHP’li il başkanı ve belediye başkanı adayı nezaket olarak bir yerde karşılaşmışlar öpüşmüşler başarılar dilemişler oturmuşlar bir araya gelmişler. 3 tane gazete manşet atmış ve diyorlar ki, ‘Kir iktifak’ arkadaşlar el insaf yaa, 2 tane aday birbirini görmüş merhabalaşmışlar. 3 tane gazete manşet atıyor. Diyor ki, ‘Kirli iktifak’ ben kirli iktifak’ı nerede ararım. Nerede kirli iktifak Kozlu’da ve Kilimli ’de, Nerede kirli iktifak lebi deryada, nerde kirli iktifak agua parkta, nerde kirli iktifak terminal binasında ve nerede kirli iktifak ak kavşakta onun için şimdi AKP yöneticilerine peşkeş çekilen vatandaşların yeşil alanlarını gasp ederek AKP’nin yöneticilerine peşkeş çekilen yerler kirli iktifaktır. 2 tane adayı birbirini görüp te merhabalaşması kirli iktifamıdır. Görüyoruz AKP’nin bütün yöneticilerine peşkeş çekilmiş Kozlu’nun her tarafı yeşil alan bırakmamışlar. Şimdi tutturmuşlar, ‘Zonguldak’ta kirli iktifak’ diyorlar” 
“İŞÇİLERİ KAPININ ÖNÜNE KOYDUN”
“Ali Bektaş önümüzdeki dönemde Zonguldak belediyesinin çok büyük sıkıntılar çekeceğini ve mazot alacak parayı bulamaz diyor. Bunu söyleyen insanlarda biraz vicdan olması lazım! Kozlu 45 bin nüfuslu bir şehir ben soruyorum kendisine Muharrem Akdemir burada 106 bin nüfuslu şehrin belediye başkanlığını yapıyor. Sen orada 45 bin nüfuslu bir beldenin belediye başkanlığını yapıyorsun. Muharrem Akdemir, 1 ay işçi maaşlarını ödeyemedi. Sen Hükümetin belediye başkanısın ama orada 5 aydan beri işçilerin maaşlarını veremiyorsun! İktidar partisinin belediye başkanısın çıkmışsın diyorsun ki, ‘Zonguldak belediyesi eğer Muharrem Akdemir seçimleri kazanırsa mazot bile alamaz’ diyorsun. Sen 5 aydan beri işçiye maaş vermedin halde insanlar üretimden gelen gücünü grev hakkını kullanıyorlar eylem yapıyorlar tutuyorsun insanları kapının önüne koyuyorsun. Sonra seçim var diye tekrar işe alıyorsun” dedi.
Son olarak konuşan CHP Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Görevini en iyi şekilde yaptığını ve 30 Mart akşamına kadar da çalışacağını ifade eden Akdemir; “Sizler onay verirseniz 30 Marttan sonra da bu şerefli ve onurlu görevi en iyi şekilde meclis üyesi arkadaşlarım ile daha iyisini yerine getireceğiz” dedi. Akdemir konuşmasına şöyle devam etti:  
Akdemir: “Sizlerde vatandaş olarak 30 Martta öğle bir ders vereceksiniz ki, o dersi karşı taraf asla ve asla unutmayacak”
“Aldığım görevi en iyi yerine getirdim sizlerden aldığım destek ile bu görevimi 30 Mart akşamına kadar en güzel yerine getirmek üzere buradayım. Eğer izin verirseniz onay verirseniz 30 Marttan sonrada bu şerefli ve onurlu görevi en iyi şekilde iyisini yerine getirmeye söz veriyorum. Bizler bize teslim ettiğiniz yavrularınızı en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştık. Bizler bu yavrularımıza binlerce saat ders verdik. Ama sizlerde vatandaş olarak 30 Martta öğle bir ders vereceksiniz ki, o dersi karşı taraf asla ve asla unutmayacak. Bizler bu yavrularımıza binlerce saat ders verdik. Ama sizlerde vatandaş olarak 30 Martta öğle bir ders vereceksiniz ki, o dersi karşı taraf asla ve asla unutmayacak”
“TELEFONLARIMIZA CEVAP VERMİYORLAR”
 “Cuma günü barajda elektriklerimiz kesildi ve sularımız akmadı. Buranın Metropoliten Belediyeler Birliği’nin Başkanlığı vardır. Buranın başkanı da ben değilim. Oranın başkanı Ali Bektaş beydi. İstifa etti. Şimdi ise, Çatalağzı Belediye başkanı oldu. Bu sorunu biliyorum. Çözmeye çalıştım. Arıyorum telefonlarımıza da cevap vermiyorlar.
“DOĞALGAZ ÇALIŞMAMIZ 5 SENENİN SONUNDA BİTECEK”
“Bizler imar ısla planlarını harekete geçirerek. Sizleri bundan sonraki günlerde çoluk-çocuğunuza arsa ise arsanıza, konutsa konutunuzu sağlam bir evrak ile bu varislerinize teslim imkanınızı bulacağız. İmar ısla planlarını yapıp sizleri tapu sahibi yapmak. Bu bizim birinci hedefimizdir. Doğal gaz çalışmalarımız devam ediyor. Bu doğalgaz çalışmamız 5 senenin sonunda bitecek. Şuanda 2 senesi bitti. 3 yıl içinde de tüm Zonguldak’ta doğalgaz yanacak. 30 Martta bize onay verdiğinizde bu güzel işleri meclis üyesi arkadaşlarım ile birlikte yapmaya devam edeceğiz”
“ASLA VE ASLA YAPILAN BÜTÜN İŞLER SEÇİM YATIRIMI DEĞİLDİR”
“Ben işlerimi planlı şekilde yapıyorum. Seçim yatırımı diyorlar. Asla ve asla yapılan bütün işler seçim yatırımı değildir. Hepsi planlanmış programlanmış işlerdir. Benim öyle bir siyaset anlayışım yok. Bizler imar ısla planlarını harekete geçirerek. Sizleri bundan sonraki günlerde çoluk-çocuğunuza arsa ise arsanıza, konutsa konutunuzu sağlam bir evrak ile bu varislerinize teslim imkanınızı bulacağız. İmar ısla planlarını yapıp sizleri tapu sahibi yapmak. Bu bizim birinci hedefimizdir. Su giderlerimiz bize pahalıya mahal oluyor. Su elektrik enerjisi ile geliyor şehrin içerisine oradan da 12 tane pompa istasyonumuz var. 12 tane pompa istasyonumuz var. Bu pompalar 24 saat elektrik ile çalışıyor. Elektrik enerjisine ödediğimiz para her gün katlanılıyor. Her gün gizli gizli zam yapılıyor. Oda bize yansıyor. O anlamda çok büyük sıkıntımız olduğu için kimse yansıyor. Haklı olarak halkımızın cebine yansıyor. Bir projem var. Elektrik enerjimizi orada ürettiğimizde bu da halkımızın cebine yansıyacak. İnşallah bunu da çözeceğim” dedi.
CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Muharrem Akdemir, CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin ve bazı belediye meclis üyesi adayları ile Alaborina Restauratta Spor İl Temsilcileri ile kahvaltıda buluştu.
BAŞKAN AKDEMİR, VOSVOS İLE ŞEHİR TURU ATTI
Zonguldak’ta CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Muharrem Akdemir, vosvos olarak adlandırılan otomobile binen Akdemir şehir turu atarak halkı selamladı.
Vosvosçular Derneği Başkanı amaçlarının otomobilleri halka sevdirmek olduğunu, aynı zamanda da Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e destek vermek olduğunu söyledi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz