5 Mart 2014 Çarşamba

KIZ MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE SİGARA VE MADDE BAĞIMLILIĞI ANLATILDI



 Zonguldak İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü tarafından 3-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında Merkeze Kız Teknik ve Meslek Lisesinde eğitim gören 800 kız öğrenciye Sigarının zararları ve madde bağımlılığı konusunda eğitim verildi.
        Kız Teknik ve Meslek Lisesi Konferans salonunda verilen eğitime konuşmacı olarak katılan Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Program ve Kanser Şube Müdürü Esin İlhan ve Psikolog Özge Tanberken tarafından sinevizyon sunumu ile öğrencilere tütün ile tütün ürünlerinin zararları ile madde bağımlılığı konularında eğitim düzenlendi.
      Esin İlhan burada yapmış olduğu sunumda özetle şöyle dedi. “Dünyada ve ülkemizde giderek artan tütün bağımlılığı beraberinde bir çok sağlık problemini de getirmektedir. Özellikle sigara kullanımı erkeklerde akciğer kanserine, kadınlarda ise meme ve over kanserine neden olmaktadır. Yine bununla birlikte sigara kullanımına alternatif olarak gösterilen, daha az zararlı olduğu düşünülen ve sigara gibi kapalı alanlarda tüketimi yasak olan nargilenin; içerisinde bulundurduğu yüksek benzen ve karbonmonoksit oranları ile lösemi başta olmak üzere birçok ciddi sağlık sorununa neden olduğunu belirten Esin İLHAN, nargile içerken kullanılan ağızlıkların çoğunlukla tek kullanımlık olmadığını, işletmelerin bunları birden fazla kullanabildiklerini ve AİDS, Hepatit B,C, Mantar enfeksiyonları, Gribal enfeksiyonlar, Herpes enfeksiyonları başta olmak üzere birçok ciddi hastalık bulaşmasına neden olabileceğini söyledi. Ayrıca dünyada ve ülkemizde giderek yaygınlaşan, fiziksel, ruhsal ve sosyal zararları ile bireye ve topluma olumsuz etkileri olan madde bağımlılığının önemli bir halk sağlığı sorunu olduğu vurgulanarak, toplumun ve özellikle gençlerin son derece tehlike arz eden bu konuda bilinçlenmesinin büyük önem taşıdığı belirtildi “
       Öte yandan Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Satılmış Bozkurt ise, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Yeşilay haftası dolayısıyla Okulumuzda verilen eğitimin öğrencilerimizi için son derece faydalı olmuştur. Verilen eğitimde emeği geçenlere buradan teşekkür etmek istiyorum dedi.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz