25 Mart 2014 Salı

Akdemir, Karaelmas ’ta halka hitap etti

Zonguldak Belediye Başkanı ve CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Muharrem Akdemir 30 Martta yapılacak olan yerel seçim için kendisine ve partisine destek istemek amacıyla, Karaelmas Mahallesi’nde halka hitap etti.
Beraberinde, CHP İl Başkanı Halil Furat, CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, Kadın Kolları Başkanı Yüksel Parmak, bazı belediye meclis üyesi adayları ve parti teşkilatı ile birlikte Karaelmas Mahallesi Erkişi Sokak’a gelen CHP Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı.
İlk olarak konuşan İl Başkanı Halil Furat, Yolların 12 senedir bitmediğini ve yapılan yollar üzerinden AKP’nin rant sağladığını ifade eden Furat; “O yollar biterse seçimde o müteahhitlerden ver 300 milyar lira ver 500 milyar lira diyemezler. O yolların bitmemesi lazım” dedi. Furat konuşmasını şöyle sürdürdü:    
Furat; “Yolları yapan müteahhitlerden avanta yemek, haraç almak ve seçim masraflarını temin ediyorlar”
“Bunların Bakanı çıktı. Kuran ile alay ediyor. Bunlar Müslüman mı arkadaşlar, biz Kuran’dan bahsederken sureden ve ayetten bahsederken besleme çekmeden hiçbir şey konuşmuyoruz. Bunlar diyorlar ki, ‘Müslümanlık bizim tekerimizde, bizden başka Müslüman yok’ diyorlar. Bunlar Müslüman mı? Bunlar din ile kuran ile alay ediyorlar. Yaptıkları tek şey yol oda 12 senedir bitmedi. Niye bitmiyor. Çünkü o yolların üzerinden yolsuzluk yapıyorlar. O yolların üzerinden rant sağlıyorlar. O yolları bitirmezler o yollar biterse seçimde o müteahhitlerden ver 300 milyar lira ver 500 milyar lira diyemezler. O yolların bitmemesi lazım. Ne zaman ki, bunların iktidarını bitireceğiz Allah nasip ederse o zaman o yollarda bitecek. Başka türlü o yollar bitmez. Çünkü onların maksadı o yolları yapan müteahhitlerden avanta yemek, haraç almak ve seçim masraflarını temin etmektir”
“DİLAVER’İ, BAĞLIĞI VE İNAĞZI’NI BİLMEYEN ZONGULDAK’TA NASIL BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPACAK” 
“Geçen gün diyor ki, ‘Ben bu Dilavere hiç gitmemiştim. Burası ne biçim yermiş’ diyor. Dilaveri bilmeyen, Bağlığı bilmeyen ve İnağzı’nı bilmeyen Zonguldak’ta nasıl belediye başkanlığı yapacak. Bu başkanımızın seceresi belli ‘İştir kişinin aynasına bakılmaz’ Çok güzel projeler anlatıyor. Zonguldak’ı ters çevirmiş dağlar mağlar kaybolmuş her taraf dümdüz. Şuurdan yol getireceğim diyor. Peki, bu dağlar nerede bu kadırga rampası bu hastanenin olduğu yerler nerede yok. Kağıt üzerinde dümdüz yapmış. Kesinlik ile su sorunu Zonguldak Belediyesi ile alakası yok. Metropoliten belediyeler ile ortak olan Kilimli ve Kozlu belediyesinden kaynaklanan bir sorundur. Bundan 2,5 sene önce Zonguldak belediyesi Metropoliten Belediyeler Birliği’nin başkanlığını yaparken sıfır borçla bu arkadaşlara Metropoliten Belediyeler Birliği’ni devrettiler. Ama şuanda 1 trilyonun üzerinde borç var. Dolayısıyla oraya yatırım yapılamıyor. Kimyasallar alınmıyor. İşçi paraları ödenmiyor. Sık sık elektrikleri kesilince suda verilmiyor. Bunun nedeni bugüne kadar 2,5 senedir orada başkanlık yapan Ali Bektaş’tır. 52 tane çalışan işçinin çalıştığı barajdan 3 kere barajı yönetemiyorum diye istifa etti. Barajı çalıştıramayan barajı iflasın eşiğine getiren bir kişi 106 bin kişinin yaşadığı bir şehri nasıl yönetecek. Kozlu’da taşeron işçisinin maaşını veremeyen bir kişi Zonguldak’ı nasıl yönetecek”
“KOZLU’DAKİ TAŞERON İŞÇİLERİNİ 1,400 LİRAYA ÇALIŞTIR O ZAMAN BEN SANA ADAM DİYEYİM”
“Gitmiş belediye işçilerine ‘Ben sizin maaşınızı bin 400 lira yapacağım, sizi kadroya alacağım’ diyor. Ben soruyorum. 10 senedir belediye başkanısın niçin Kozlu’da insanlar asgari ücret ile çalışıyor. Maden böyle bir yeteneğin böyle bir hünerin var.  Zonguldak’taki taşeron işçileri bin 400 liraya çalıştıracağım diyorsun. Kozlu’dakileri çalıştır o zaman ben sana adam diyeyim helal olsun sana diyeyim. İşi gücü yalan bunların. Bu gelen arkadaş 1 sene 4 tane parti değiştirdi. Daha önce CHP’liydi. Sonra DSP’ye geçti. Sonra Sarıgül’ün partisine geçti. Sonra AKP’ye geçti. AKP’ye nasıl geçti. Bastılar boğazına dediler ki, ‘Seni mahkemeye vereceğiz sürüm sürüm süründüreceğiz’ mecbur AKP’ye geçmek zorunda kaldı. Kozlu tepeden tırnağa kirli ittifak Lebi Derya’da kirli ittifak var. Agua Partta kirli ittifak var. Mercimeklerin yaptığı binada kirli ittifak var. Karadumanların yerinde kirli ittifak var. Terminal satışında kirli ittifak var. Belediye binasında kirli ittifak var. Bunlar pisliğe bulaşmışlar. Bunlar Kozlu’da yeşil alan bırakmamışlar. Şimdi gelmişler yakalamışlar bunu diyorlar ki, ‘Geleceksin Zonguldak’taki yeşil alanları bize peşkeş çekeceksin diyorlar’ Bu AKP yöneticileri bu Ali Bektaş’ı kullanmak için getirdiler. Çünkü Kozlu’da kullandılar. Burada namuslularla namussuzların seçimi var. Burada hırsızlarla dürüstlerin seçimi var. Bu seçimde taraf olacaksınız. Ya namusluların yanında yer alacaksınız ya da hırsızların yanında yer alacaksınız” dedi.   
Son olarak konuşan CHP Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Arıtma tesisini belediye olarak daha devralmadıklarını ve şuanda hala şirketin işlettiğini ifade eden Akdemir; “Arıtma tesisini hala şirkettin bünyesinde ve daha belediyeye devretmediler” dedi. Akdemir, konuşmasına şöyle devam etti:
Akdemir; “Arıtma tesisi şirketin bünyesinde”
 “Gazeteler boy boy yazıyor. Arıtma tesisini biz işletmiyoruz. İşleten hala şirket işletiyor. Şirket sıkıntı yaşadı. Ama bu sıkıntıyı aşıyorlar. İnşallah teslimini alacağız. Doğal gaz çalışmalarımız devam ediyor. Bu doğalgaz çalışmamız 5 senenin sonunda bitecek. Şuanda 2 senesi bitti. 3 yıl içinde de tüm Zonguldak’ta doğalgaz yanacak. Bizler imar ısla planlarını harekete geçirerek. Sizleri bundan sonraki günlerde çoluk-çocuğunuza arsa ise arsanıza, konutsa konutunuzu sağlam bir evrak ile bu varislerinize teslim imkanınızı bulacağız. İmar ısla planlarını yapıp sizleri tapu sahibi yapmak. Bu bizim birinci hedefimizdir”
 “HAYAT TECRÜBEM, İŞ TECRÜBEM VE İDARECİLİK TECRÜBEM BENİ BU KADAR BAŞARILI İŞLERİ YAPMAMA İÇ ENGEL OLMADI”
“Değerli aday arkadaşım benim yaşıma takmış kafayı, ‘Yaşlı adam ne yapacak’ diyor. Evet, annem beni iyi ki ondan önce doğurmuş. Ama akıl nerede, ‘Akıl yaşta değil ki, baştadır’ Benim hayat tecrübem, iş tecrübem ve idarecilik tecrübem beni bu kadar başarılı işleri yapmama iç engel olmadı. Bundan sonrada engel olmayacak. Daha önce Muharrem abi Muharrem abi diyordu. Geçen gün basında okudum. Çokta üzüldüm. ‘Bu adam’ diyor şimdi. ‘Bu adam ne yapacak. Çivi bile çakamaz’ diyor. Ben çivi değil, ‘Mıh çakarım mıh’ ne çivisi. Bizler çok ders verdik. Ben yetiştirdiğim öğrencilerime binlerce gün ders verdim. Sizlerde bu dersi 30 Martta vereceksiniz. Çünkü o ders çok farklı olacak. Birilerinin yaptıklarına birilerinin söylemlerine karşı mükemmel bir ders olacak ve asla ve asla ömür boyu unutamayacaklar”
“HALKIMIN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA YALAN SÖYLÜYORSUN”
“2B yasasını ben değil hükümet çıkardı. Bu konu hükümeti ilgilendiriyor. Bu konu belediyeyi ilgilendirmiyor. Belediye başkan adayı halkımın gözünün içine baka baka yalan söylüyor. Yalan söylüyorsun be arkadaşım. Yalan söyleme arkadaşım doğrusunu söyle de halk seni sevsin. Bu yalanı söyleyeni halk sever mi? Temizlikçi arkadaşlarımın yanına gitmiş. Değerli arkadaşım sen benden çok daha fazla belediye başkanısın 10 yıldır belediye başkanısın ve benden tecrübelisin işçilerimin gözünün içine baka baka diyor ki, ‘Başbakanımdan söz aldım. Sizlere böyle maaş vereceğim’ diyor. Sen şimdi hükümet değil’ misin sen başbakanın adamı değil ‘misin orada niye veremiyorsun. Gelmişsin benim işçimi gözünün içine baka baka seçime 3 gün kalmış kandırmaya çalışıyorsun” dedi.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz