10 Mart 2014 Pazartesi

ZONGULDAK KENT KONSEYİ TARAFINDAN ‘KADINA YÖNELİK ŞİDDETE SON’ PANELİ DÜZENLENDİ


  
           Zonguldak Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla toplantı düzenlendi. Zonguldak Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kent Konseyi Başkanı M. Yesari Sezgin, ‘Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ Genel Temsilcisi Gülsüm Kav’ın katılamaması nedeniyle yerine öğrenci Sıla Gemicioğlu ve gazeteci Hülya Seyhan konuşmacı olarak katıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi eski Başkanı Şükran Karahasan’ın yürüttüğü panelde, slâyt gösterisi ve platform temsilcilerinin konuşmaları ile program başladı.
          Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, kadınların her zaman baş tacı edilmesi gerektiğini ifade ederek, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü gerçekten de çok önemlidir. Yaşamın her alanında yer alan kadınlarımız, toplumsal gelişmede önemli bir güç oluşturarak toplum içinde saygın görevler üstlendikleri gibi sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir toplumun oluşmasında da temel dayanağı olmuşlardır. Bu nedenle her zaman kadınlarımızın değerini bilmemiz gerekmektedir. Kadına şiddete son diyor, hepinize saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
         Dünyanın her ülkesinde ve özellikle ülkemizde fiziksel, sosyal ve psikolojik şiddete maruz kalan kadınlarımızın anlatıldığı ve bu duruma bir son verilmesi gerektiği belirtilen panelde, konuyla ilgili birçok çarpıcı sonuçlara da dikkat çekildi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz