20 Haziran 2014 Cuma

(BKM) KURSİYERLERİN YILSONU SERGİ AÇILIŞLARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Belediye Kültür Merkezi’nde (BKM) yılsonu sergi açılışları bugün gerçekleştirildi. Sergi açılış programına, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Cumhuriyet Savcısı Veli San, Cezaevi Müdürü Ensar Çelik, Fatih Halk Eğitim Müdürü Veysel Küçükmustafa, BKM Müdürü Abdullah Bakır, kurs hocaları ve kursiyerler katıldı.
             Sergi açılış konuşmasını yapan BKM Müdürü Abdullah Bakır, bir yıllık çalışmaları sonucunda kursiyerlerin el emeği göz nuru yapmış oldukları çalışmaları sergilemekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Bakır: “Dönem başından itibaren birçok kurslar ve etkinlikler düzenledik. Hünerli bayanlarımızın ve deneyimli hocalarımızın öncülüğünde kurslar düzenledik. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek. Bizlere, her konuda yardımda bulunan Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Zonguldak Cumhuriyet Savcısı Veli San ise özellikle cezaevi mahkûmlarının el sanatlarının önemine değinerek; “Cezaevi mahkûmlarımızın yapmış olduğu el sanatları, gemi maketleri olmak üzere birçok çalışmaları var.  Gerçekten de özenle yapılmış, el emeği çalışmalar. Kursta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, Belediye Kültür Merkezi’nin her geçen gün daha da başarılı çalışmalara imza attığını ifade ederek, sergi açılışında emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Akdemir; “Sosyal belediyecilik anlamında, Belediye Kültür Merkezi’mizin çalışmalarını sizlere açtık. Katılımcı kursiyerlerimize, hocalarımıza da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bu heyecan hiç bitmesin, bu çalışmalar hep devam etsin. Belediye Kültür Merkezi’mizi çok daha iyi yerlere taşıma anlamında da önemlidir.” dedi.
            Sergi açılışının ardından biçki, dikiş, nakış, ebru, hat, resim ve cezaevi mahkûmlarının yapmış olduğu el sanatları, tiyatro afişleri ve tezhip sergisi konuklar tarafından gezildi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz