17 Haziran 2014 Salı

KAPUZ PLAJI HİZMETE AÇILDI PLAJ MAVİ BAYRAK’A ADAY

Zonguldak Belediyesi’ne bağlı Kapuz Plajı Sosyal Tesisleri, yaz sezonunun açılması ile birlikte hizmete açıldı. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, belediye meclis üyeleri ve daire müdürleri ile birlikte Kapuz Plajı Sosyal Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. Zonguldak’ın en güzel ve en temiz plajlarından biri olan Kapuz Plajı’nın, vatandaşların hizmetine açıldığını belirten Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kapuz Plajının mavi bayraklı olması için gerekli başvuruyu yaptıklarını ve yetkililerin incelemelerde bulunduklarını ifade etti.
                   Bu yıl gerek çevre düzenlemeleri, gerek engelli vatandaşlara yönelik sağlanan kolaylıklar olmak üzere birçok yenilik yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ramazan ayı boyunca da vatandaşların iftarlarını Kapuz plajında yaptıklarını, akşam ise ışıklandırma sisteminin yapılması ile birlikte vatandaşların denize rahatlıkla girebildiklerini belirtti. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Kapuz plajımız bizim gözbebeğimiz. Biz de bu anlamda çok hassasiyet gösteriyoruz. Çocukluğumuzdan beri geldiğimiz, denize girdiğimiz ve dinlendiğimiz bir yer. Yeşili ve mavisi ise bütünleşmiş çok güzel bir plajımız. Bu yıl daha güzel değişiklikler yaptık. Zonguldaklı hemşerilerimiz misafirlerini de beraberinde plajımıza getirebilir, dinlenebilir güzel vakit geçirebilirler. Sadece burası değil, birkaç plajımıza da halkımızın rahatça kullanabilmeleri adına temizlemeye çalışıyoruz. Halkımız adına ne kadar güzel ve iyi işlere imza atarsak, onlar adına mutlu olacağımızı ifade etmek istiyorum.
                            PLAJIMIZ MAVİ BAYRAK’A ADAY’
                  Başkan Akdemir mavi bayrak projesi için yetkililerin gerekli çalışmayı yaptıklarını belirterek; “Mavi bayrak projesi gerçekten de çok önemli. Biz, Kapuz Plajımızın mavi bayraklı olması için gerekli başvuruyu yaptık. Belli kriterli geçerli olan denizlere verilen mavi bayrak için yetkililer gerekli incelemeyi yaptılar. Denizden her gün ya da haftada bir numune alınır. Bu numune sayısını biraz daha çoğaltmak istediler. Bizde çoğaltacağız. Ardından gerekli mavi bayrak çalışmasını sağlayacaklarını ve plajımızı temiz ve güzel buldular. Geçen hafta bakanlıktan gelen yetkililer su numunesi aldı, tesisleri inceledi. Mavi bayrak almak için gerekli alt yapının hazır olduğu şeklinde görüşlerini söylediler. Şuana kadar alınan sekiz su numunesinin tamamının temiz olduğu tespit edildi. Bu rakamın yirmi dört olması gerekiyormuş. O yüzden on altı su numunesi daha alınacak. Özellikle Kapuz Plajımızın kumu taşı çok farklı bir yapısı var. İnşallah seneye mavi bayrağımızı Zonguldak Kapuz Plajımıza kazandıracağız. Kapuz Plajı ve orta kapuz arası geçiş ve köprü projesi için de girişimlerimizi yaptık. Zaten projemizi hazırlamıştık. İnşallah bu projemizi de hayata geçireceğiz.”
            ‘PLAJIMIZA ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN PARKUR KURDUK’
               Bu yıl engelli vatandaşlarımız için de kolaylık sağladıklarını belirten Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; “Engelli vatandaşlarımız için bu yıl bazı düzenlemeler yaptık. Engelli vatandaşlarımız denize rahat ulaşabilmeleri, ya da ayaklarını suya rahat sokabilmeleri için denize kadar parkur yaptık. Korkuluk da eklenerek, daha rahat kumsala ulaşacaklar.” şeklinde konuştu.  
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz