1 Haziran 2014 Pazar

GEZİ EYLEMİNİN YIL DÖNÜMÜ ANILDI ONUR ARSLAN “ HAYAT MÜCADELESİYDİ “

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Zonguldak dönem sözcüsü Onur Arslan, AK Parti Hükümeti’nin Gezi Parkı direnişi ile başlayan baskı ve zulmüne karşı cumartesi günü saat 13.00’de Zonguldak valiliği önünde bulunan İsmet İnönü Anıtı’nda basın açıklaması yaptı.
Arslan yaptığı açıklamasında Gezi direnişinin AKP’nin sömürü, zorba ve gerici düzeninde sesi ve nefesi zorla kesilen halkın aldığı nefes, haykırdığı sesti,” dedi
Onur Arslan’ın açıklaması şu şekilde
“Gezi direnişinin AKP’nin sömürü, zorba ve gerici düzeninde sesi ve nefesi zorla kesilen halkın aldığı nefes, haykırdığı sesti, kadınlara, gençlere ve toplumun tüm ilerici-özgürlükçü değerlerine yönelik yukarıdan aşağıya gelişen saldırılara karşı, özgürlüğü hedef alanlara karşı özgür bir ülke ve hayat kurma mücadelesiydi
Sokaklarda dehşet saçan polis şiddetlerine ve bu şiddetin emrini verenlere karşı tüm değer ve renklerimize, yıkılmaz dayanışma duygumuz ve direnme gücümüzle kurulan ve bugün de dimdik ayakta kalan barikattır Gezi. O barikatın ardında AKP ve fazişme geçit vermemektir.

Tam 1 yıl oldu. Demokratik ve meşru talepleri için alanlara çıkan herkes düşman olarak görülüyor, insanların cenazelerini bile istedikleri gibi kaldırılmasına izin verilmiyor. Berkin Elvan’ın cenazesine katılan yüz binler “ terörist” olarak nitelendiriliyor.” Diyen Arslan sözlerine şöyle devam etti “  Tüm ipliği pazara çıkmış bu kirli düzenin kurucuları ve sürdürücüleri, iktidarını ancak zorbalıkla sürdürebileceğini sananlar bu direnişi bastıramayacaklardır.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz