3 Aralık 2013 Salı

BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM AKDEMİR ‘4 ARALIK DÜNYA MADENCİLER GÜNÜ’NÜ’ KUTLADI


                Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ‘4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nü’ kutlayarak, yazılı bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, madenciliğin dünyanın en zor ve en riskli mesleklerinden biri olduğunu ifade ederek yapmış olduğu yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi: “Ülkemizin kalkınması için madencilerimiz, yerin metrelerce altından zor koşullar altında kömür çıkarmaktadırlar. Yer altı kaynaklarını her türlü tehlike ve zorluklar altında mücadele ederek çıkarmaya çalışan madencilerimize, toplumumuzun vefa borcu bulunmaktadır.
                Biliyorsunuz ki, Zonguldak’ımız, geniş yeraltı kaynaklarına sahip bir maden bölgesidir.  Bu nedenle hemen hemen her evde bir madenci yaşamakta, yoksa bile; komşularımız veya arkadaşlarımız arasında mutlaka bir madenci tanıdığımız bulunmaktadır. Bu nedenle madenciliğin ne kadar zor bir sanat olduğunu ve yeryüzünün yüzlerce metre altında ne kadar zor şartlar altında çalışıldığını hepimiz biliyoruz.
              İlimiz, ülkenin önemli maden ocaklarının bölgemizde kurulmasıyla Karadeniz’e ayrı bir itibar kazandırmıştır. Şüphe yok ki, bu uğurda binlercesini şehit verdiğimiz vefakâr ve cefakâr maden işçimizin alın teri ve kutsal emeği vardır. Bu vesile ile birlik ve beraberliğin simgesi olarak kutlanan, madencilerimizin ve ailelerinin  “4 Aralık Dünya Madenciler Günü” nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz