13 Aralık 2013 Cuma

TGS İstanbul Şube Başkanı Durmuş, KGD’yi ziyaret etti

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş, dün Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni (KGD) ziyaret etti. Durmuş’u, Başkan Yardımcısı Sermet Aksu, Mali Sekreter Mustafa Emen, Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Öksüz ve üyeler karşıladı.
Sendikal faaliyetler ve üye çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Durmuş, tüm Zonguldaklı gazetecileri sendikal örgütlenmeye davet etti.
Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak, gazetecilerin kaleminin üzerindeki baskıların kaldırılması, sorunlar karşısında sendikanın bir kapsayıcı güvencesini hissettirebilmek için çalışma başlattıklarını ifade eden Başkan Durmuş, ziyarette yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
“Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak, biz son bir aydır bir örgütlenme başlattık. Özellikle yerel basının örgütlenmesinin, Türkiye’de merkez medyanın örgütlenmesi kadar önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda da illerde ziyaretlere başladık ve ilk ziyaretimizi de Zonguldak’a yaptık. Karaelmas Gazeteciler Derneği’nde fikirlerimizi, gazetecilerin kendi içlerinde örgütlenmeleri gerektiği yönündeki düşüncelerimizi paylaştık. Zonguldak’ın yereliyle ilgili bilgiler aldık. Türkiye’de haber ilkelerine bağlı habercilik yapmak artık çok zor bir hale geldi. Maalesef iktidar, gazeteciler üzerinde çok ciddi baskılar uyguluyor. Köşe yazılarına kadar giden bir süreçten geçiyoruz ve ne yazık ki, böyle bir süreçte gazeteciler örgütlü değil. Örgütlü olmamalarından kaynaklı olarak da kendilerini güvende hissetmedikleri için kalemlerinin rengini değiştirmeye başladılar. Habercilik ilkelerinden uzaklaşmaya başladılar. Biz Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak, kalemimizin üzerindeki baskıların kaldırılması için karşılaştığımız sorunlar karşısında sendikanın bir kapsayıcı güvencesini hissettirebilmek için, özlük haklarımız için bu çalışmayı başlattık. Yine gazetecilik sektörünün çok önemli bir sorunu olan stajyer sömürü söz konusudur. Uzun yıllar güvencesiz çalıştırılmaya karşı da bir kampanyamız var. Zonguldak’ta da meslektaşlarımızı Türkiye Gazeteciler Sendikasında örgütlenmeye ve daha güçlü olmaya çağırıyoruz.”
Ziyaretlerinden dolayı memnun olduklarını ifade eden KGD Başkan Yardımcısı Sermet Aksu ise, “Gazeteciler, ne kadar birlik beraberlik içerisinde olurlarsa, o kadar daha güçlü olurlar. Sendika da bunun önemli bir etkenidir. Biz de bu konuda elimizden gelen yardımı yapmaya çalışacağız. Türkiye Gazeteciler Sendikası’na da gereken desteği vermeye çalışacağız” dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz