22 Aralık 2013 Pazar

Zonguldak’ta Şeb-i Arûs Gecesi yaşandı.

İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Mega Teknik Elemanlar Derneği(MEGATEP) tarafından Mevlana Hazretleri’nin Allah’a kavuşmasını ifade eden Şeb-i Arûs Gecesi düzenlendi.
Can Polat Pamay Kapalı Spor Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleştirilen programa İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Uğur Akdemiz, Gençlik Merkezi Müdürü Haydar Üzülmez, işadamları ve vatandaşlar katıldı.
Açılış konuşmasını MEGATEP Başkanı Kemal Dadaşoğlu’nun yaptığı programın sunumu, Burç FM’de Bezm-i Cihan Programının Spikeri Saniye Öztürk tarafından gerçekleştirildi. Etkinliğin hayırlara vesile olmasını dileyen İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Uğur Akdeniz, “Mevlana’nın ve Şeb-i Arûs’un şehrimizde daha iyi anlaşılması için ortaklaşa bir program tertip ettik. Özellikle Mevlana Hazretlerini gençlerimizle buluşturmak istedik. Çünkü günümüzde Mevlana’nın daha iyi anlaşılmasına ihtiyaç var” dedi.

HZ. MEVLANA’YI ANARAK İHYA OLUYORUZ

Süleyman Şah Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cihan Okuyucu, Hz. Mevlana’nın mesajlarını ve davasını anlattı. Okuyucu, şunları söyledi: “Mevlana’yı anmak ihya olmaktır. Bazı insanları anarak ihya ederiz, bazı insanları anarak ihya oluruz. Hz. Mevlana insanların gönüllerini yenileyen, gönül akordunun ustasıdır. O günümüzde insanların barış içinde yaşamasının manifestosunu yazmış bir zattır.”
Bu arada programa katılan gençlerin “Mevlana genç gönüllerde” yazılı döviz açması salondan büyük alkış aldı.
Daha sonra Tasavvuf Musikisi Sanatçısı Mürşit Kavurmacı Türk Tasavvuf Musikisi eserlerini seslendirdi.
Programın son bölümünde, Kavurmacı yönetiminde Semazen Gösterisi yapıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz