28 Aralık 2013 Cumartesi

ZONGULDAK BELEDİYESİ İLE TÜM BEL-SEN ARASINDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZA TÖRENİ YAPILDI

               Zonguldak Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında 2014 yılına ait toplu iş sözleşmesinin imza töreni gerçekleştirildi. Emirgan Otel’de yapılan imza törenine; Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Zonguldak Şube Başkanı Erol Yılmaz, CHP İl Başkanı Halil Furat, DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Zonguldak Şubeleri Platformu Sözcüsü Tahsin Kumkumoğlu, KESK’e bağlı sendika temsilcileri, Tüm Bel-Sen sendikası temsilcileri, bazı belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve belediye de memur olarak görev yapan personel katıldı.
            İmza töreninde konuşma yapan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; belediye personeli ile birlik ve beraberlik içerinde çalıştıklarını ifade ederek, yapılan sözleşmenin öneminden bahsetti. Başkan Akdemir; “Hem belediyenin çıkarlarını hem de sizin çıkarlarınızı yürüterek bu anlaşmayı yapmaya çalıştık. Bugünkü sözleşmeyi de sizlerin lehine olması adına imza altına aldık.” dedi. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, imza töreninde yaptığı konuşmasında sözlerini şöyle sürdürdü: “Birlikte çalışmaktan son derece onur duyduğum ve bana güven veren çok değerli mesai arkadaşlarım, can yoldaşlarım… Sendikal çalışma ve örgütsel bütünlük her zaman ve her yerde çok önemlidir. Bu önem, yıllar öncesinden adım atılarak, örgütsel çalışmalar daima başarıya gitmiştir. Sizin gibi çalışmaya özen gösteren, değerli arkadaşlarımızın emeğini vermekten çekinmedik. Şahım olarak, çalışma hayatında saygı ve sevgiyi hep ön planda tutmaya çalıştım. Sizler de bu özeni gösteriyorsunuz. Burası, bir kurumdur. Bu kurumun özenle ve hassasiyetle korumaya çalışılması gerekir. Zonguldak Belediyesi olarak her zaman örnek olmaya çalışalım. Hizmetlerimizle, çalışmalarımızla hep örnek olalım. Bundan da hiç şüphem yok. Bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederken, bundan sonraki yaşamınız huzurlu, mutlu,  sağlıklı ve aynı zamanda sevgi ve saygı içerisinde geçmesini dilerim” şeklinde konuştu.
               Tüm Bel-Sen Zonguldak Şube Başkanı Erol Yılmaz ise, Tüm Bel-Sen olarak kararlılıkla her zaman mücadeleye devam edeceklerini belirterek, konuşmasında şunları kaydetti: “Demokrasinin beşiği olarak sayılan yerel yönetimlerde çalışan emekçilerin, gerçek örgütü Tüm Bel-Sen, sendikal haklar ve demokrasi mücadelesinde 24 yılını geride bıraktı. 20 Aralık 1990 tarihinde, 6 bin civarında kamu çalışanı eşliğinde 1618 kurucu üyenin dosyalarının İstanbul Valiliği’ne teslim edilmesiyle tüzel kişiliğine kavuşan sendikamız büyük bir özveri ile 24’ıncı yılına ulaştı. Geride bıraktığımız her biri azim ve kararlılık örnekleri ile dolu, bu yıllara baktığımızda da bu günlere öyle kolay gelinmediğini görüyoruz. Siyasi iktidarların bütün anti demokratik engellemelerine baskı ve şiddet politikalarına karşı sürdürdüğümüz dişe diş direnişe, 24 yıllık tarihimiz tanıktır. Sendikamızın bugüne gelişinde emeği geçen ve yitirdiğimiz mücadeledeki arkadaşlarımızı minnetle ve saygıyla anıyor, her türlü engellere ve zorluklara rağmen yılmadan ve yorulmadan mücadeleyi yürüten üye ve yöneticilerimizi yürekten kutluyoruz. Bu sözleşmede emeği olan Başta Belediye Başkanımız Muharrem Akdemir’e ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.   



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz