18 Eylül 2013 Çarşamba

CHP İL BAŞKANI FURAT 19 EYLÜL ŞEHİTLER VE GAZİLER GÜNÜ’ NU KUTLADI

CHP İl Başkanı Halil Furat 19 Eylül Şehitler ve Gaziler günü nedeniyle basın açıklaması yayınladı. Furat yayınladığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi
“ Şanlı ordumuzun,istiklal savaşında sayısız düşmana karşı arka arkaya kazandığı zaferler neticesinde vatan topraklarının bütünlüğünü Türkiye devletinin istiklalinin tüm dünya ya tanıtması tarihe Türk Mucizesi olarak geçmiştir. Türk milletinin Şanlı tarihi bizlere gurur veren her zaman övüneceğimiz eşsiz destan ve zaferlerle doludur. Türk milleti bunun en güzel örneğini Atatürkün önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşında yaşamıştır.Ya İstiklal Ya Ölümdemiştir. Türk tarihi böylesine kahramanlık günlerini şehit ve gazilerimize borçluyuz. Kahramanlık günlerini şehit ve gazilerimize borçluyuz.Destanlar yaratan şehit ve gaziler tek tek bir onur abidemizdir.
Vatanı uğruna ölümü göze almış kahraman Türk ordusu,daha sonra dünya barışını korumak için görev almıştır. 1950-1953 yılları arasında barış için korede savaşmıştır. 1974 yılında soydaşlarımızı yok olmaktan kurtarmak için Kıbrıs Barış Harekatını gerçekleştirmiştir.

Yine Mehmetçik barışı korumak için Bosna-Hersek,Somali ve Kosavaya Barış gücü olarak Birleşmiş Milletler kararıyla gitmiştir.19 Eylül tarihi Atatürke 1921 yılında maraşallık rütbesi ile gazilik ünvanın verildiği gündür.



Milletimizin bağımsızlığı ve vatanımızın bütünlüğü uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi ve vücutlarını siper ederek gazilik mertebesine yükselmiş olan aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.Şehitler ve gaziler haftasını bu duygularla kutlarken şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yadediyor,hayatta bulunan gazilerimize de saygı ve şükran sunuyorum.” 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz