6 Eylül 2013 Cuma

ZONGULDAK PLATFORMU, VALİ KABAN’I ZİYARETİNDE 3 SORUNA DİKKAT ÇEKTİ “ÖLÜM YOLU, YURT İÇİ UÇAK SEFERLERİ, ÇATES”

Zonguldak Valisi Ali Kaban’a ziyarette bulunan Zonguldak Platformu, 6 maddelik çözüm bekleyen sorunlar raporunu sundu. Rapordaki 6 maddeden özellikle “Ölüm yolu” olarak adlandırılan Filyos sahil yolunun tehlikesi, Yurt içi uçak seferlerinin THY aracılığıyla başlatılması ve ÇATES’in özelleştirilme sürecindeki doğabilecek işsizlik ve sosyal patlamalara dikkat çekildi. 
Zonguldak Platformu yürütme kurulu göreve yeni başlayan Zonguldak Valisi Ali Kaban’ı makamında ziyaret etti. Vali Ali Kaban’a Zonguldak Platformunun yapısı ve çalışmaları hakkında bilgi veren Zonguldak Platformu Sözcüsü Osman Sav, “Zonguldak’ta Acil Çözüm Bekleyen Sorunlar ve Çözüm Önerileri” dosyasını takdim etti. 6 Maddelik sorunları içeren rapordaki 3 konunun önemine dikkat çeken Zonguldak Platformu Sözcüsü Osman Sav, “Sürekli kazaların olmasıyla ‘Ölüm yolu’ olarak adlandırılan Filyos sahil yolunun tehlikesine dikkatinizi çekmek istiyorum. Özellikle okulların açılmasıyla trafiğin 2-3’e katlanacağı yolda daha büyük facialar olmadan önlemi alınmalı. En basit önlem ise sahil yolu yapılasıya kadar Zonguldak-Filyos arasındaki tren seferlerinin başlatılması olacaktır. Zonguldak-Karabük arasındaki kömür sevkiyatı zaten devam ettiğinden öğrenci başta olmak üzere vatandaşların en yoğun saatlerinde gidiş gelişli yolcu seferleri yapılırsa hem iş aksamaz hem de vatandaşımız tehlike yaşamaz diye düşünüyoruz” dedi.
Ordu’daki Havaalanının açılır konuma gelmesi için Vali Ali Kaban’ın yaptığı mücadeleyi bildiklerini belirten Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı ve Zonguldak Platformu Sözcüsü Osman Sav, “Zonguldak Havaalanından yurt içi seferlerimiz üç sefer açılmıştır. Üç seferinde de kışa girerken açılmış olup yaza girerken kapatılmıştır. Buna rağmen kışın yine belli oranda doluluk sağlanmıştır ve bu doluluk giderek artmaya başladığı dönemde yine uçuşlar iptal edilmiştir. Firma Zonguldak’a endeksli uçtuğundan masrafı olan 5-6 bin TL’yi çıkarmayınca zarar ettiğini söylemektedir. Halbuki İstanbul-Trabzon arası her gün 11 Türk Hava Yolları uçuş yapmaktadır. Bu uçaklardan haftada 3 tanesi geçiş güzergahlarında bulunan Zonguldak Havaalanına inip kalkmalarının ekstra masrafı en fazla 1.000 TL’dir. Bu seferlerin başlamasıyla Zonguldak, Bartın ve Karabük insanımız Doğu Karadeniz’e gidebilecektir. Hatta özellikle yazın İstanbul-Antalya arası uçan THY uçağının da Zonguldak Havaalanına uğramasıyla hem THY maddi kazanç sağlayacak hem de vatandaşımız daha iyi hizmet görecektir” dedi.
Son olarak ÇATES’in özelleştirme sürecindeki işsizlik tehlikesine dikkat çeken Zonguldak Platformu Sözcüsü Osman Sav, “ÇATES’in ithal kömür firmalarının alması durumunda özel kömür işletmeleri ve devamında TTK büyük sıkıntı yaşayacak ve kapatılma noktasına gelecektir. Bu da yaklaşık 17 bin kişinin işsiz kalmasına, beraberinde de sosyal patlamalara yol açabilecektir. Şimdiden özellikle Kilimli ilçesinden Manisa’ya madenlere çalışmaya gidilmekte, gurbetler yaşanmaktadır” dedi.
Üç konunun da önemine dikkat çeken Vali Ali Kaban, Filyos sahil yolu konusunda tehlikenin farkında olduğunu belirterek,  yolcu tren seferlerinin en kısa sürede başlatılması konusunda gerekli girişimlerde bulunacağını vurguladı. Vali Ali Kaban, “En azından okulların açılmasıyla yoğunluğun yaşandığı sabah ve akşam saatlerinde seferlerin yapılması için gerekli girişimlerde bulunacağım” dedi.
Zonguldak Havaalanı’nın yurt içi seferlere açılmasının önemine dikkat çeken Vali Ali Kaban, “Dediğiniz veriler çok önemli. Bu tür verilerden yola çıkarak Ordu Havaalanının önemi ortaya çıkmış ve yapılması kararı alınmıştı. Biz de bu verilerden yola çıkarak talebimizi iletebiliriz” dedi.

ÇATES Konusunun önemine değinen Vali Ali Kaban, “ÇATES konusuyla ilgili bir rapor istedim. Bu rapor doğrultusunda gereğini yapmaya çalışacağız” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz