6 Ekim 2013 Pazar

Arı, BE Üniversitesi Öğrencileriyle buluştu




Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Bahaddin Arı, Bülent Ecevit Üniversitesi Öğrencileriyle buluştu.Arı, Üniversite öğrencileriyle kentin sorunlarını ve çözüm önerilerini tartıştı.

BEÜ öğrencileri Bahaddin Arı’nın kurucusu olduğu Susma Gazetesi’nin toplantı salonunda bir araya geldi.Öğrencilerle yaptığı toplantıda yerel yönetimlerin gençliğe, öğrenci gençliğe yönelik çalışmalara güzel örneklerin tartışıldığı toplantı ile ilgili olarak değerlendirme yapan Arı şu görüşlere yer verdi, “Gençlik halkımızın geleceğidir. Ülkemiz nüfusunun yarısından çoğu 20 yaşın altındaki gençlerden oluşmaktadır. Gençliğimizin büyük çoğunluğu halk sınıflarından gelmektedir. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi aracılığıyla kentimize ülkenin dört bir yanından öğrenciler gelmekte ve burada özellikle şehre katılım sürecinde, yaşam ve sosyal alanlarda, ulaşımda karşılıklı sorunların varlığı nedeniyle yerel yönetimlerin sorumluluğunun oldukça önemli olduğundan hareketle böyle bir toplantı ve görüş alışverişi yaptık.
Toplantıda gençler özellikle, yaşam alanlarının oldukça sınırlı olduğu, bir iki Cafe dışında kentte başkada bir alanın bulunmadığını, çalışmak kendilerine ekonomik katkı sağlamak konusunda oldukça düşük ücretle karşılandıkları, ev kiralarının, ulaşım hizmetlerinin öğrencileri birer sağılmalık olarak görüldüğü konusunda hem fikir oldular.
Öğrencilerin barınma konusunda oldukça yetersiz olduğu var olan yurtlarda 25 kişilik sayılarda koğuş sitemi ile eğitim gördükleri, özel yurtların ev kiralarının oldukça pahallı olduğu ev sahiplerinin bu konudaki faydacı tutumlarını yerel yönetimlerin hizmet konusundaki yetersizliklerine değindiler.
Toplantıya katılan kız öğrenciler kentteki enses, çarpık ilişkilerden duyduğu rahatsızlıkları dile getirdiler  ve bu şehirde kadınlar nasıl özgür olacak diyerek gerek ahlaki, gerekse güvenlik sorunlarının yaşandığı yerel yönetimlere büyük görevler düştüğünü dile getirdiler.
Öğrenciler, çevre ve ekolojik konuda kentin oldukça sorunları olduğunu ifade ettiler.Bu konuda Zonguldak’ta yoğun bir çevre kirliliği var. Deniz zaten çok kirli liman dediğimiz yer çöplüğe dönüştü. Belirli maddeler oraya akıyor. Burada doğanın kirliliği ve ayrıca insanın doğadan koparılmış bir durumu var. Oysaki doğa zenginliği olan bir yer. İnsanı doğayla, özellikle kadını doğayla buluşturabilecek çalışmaların olması lazım. Belki de şiddet gören tecavüze uğrayan kadınların o doğadan üretebileceği ekolojik bir köy, organik tarım yapabilecekleri bir alan böylece hem ekonomilerini kazanacaklar, eşlerinden bağımsız hareket edebilecekler bence en büyük özgürlük bu. Kadının doğayla buluşabileceği bir anlayış olmalı diye ifade ettiler ve Türkiye’nin her yerinde kadın olmak zor ama Zonguldak’ta kadın olmanın zorluğuna dikkat çektiler.
Devrimci, halkçı yerel bir yönetim anlayışının yaşam geçmesini talep ettiler. Böylesi bir aday destek vereceklerini dile getirdiler. Belediyelerde Ekoloji atölyeleri kurulsun ve kadın sorununa yardımcı olacak birilere ihtiyaç olduğuna dikkat çektiler.
Belediye Başkan aday adayı Arı’yla çok samimi ortamda geçen toplantı da gençlerin, Kendini öteki olarak hisseden öğrenci kitlesi için ne düşündüğünden, Üniversite gençliğini halkla buluşturmak için ne gibi çalışmalar yapacağına dair planların tartışıldığı, özellikle lümpen gençliğin eğitimi, sosyal ve kültürel yaşamdaki olması gereken olumlu çalışmaların nasıl hayata geçireceğinin cevaplarını aldılar.
Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri Zonguldak’ta özellikle Üniveristenin’de yetersiz olduğu ve kütüphanesinin, kampusun yaşam alanlarının yetersizliğini dile getirdiler ve kentte acilen büyük ve halkın, öğrencilerin rahat faydalanabileceği halk kütüphanesinin kurulması gerektiğini ve AKM’nin koca binanın dışında üniversiteliye hizmet veremediği, BKM’nin ise bir iki kursun , tiyatro ve etkinliğin dışında fazla yararlanılmadığını dile getirdiler.
Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Bahadin Arı, toplantı sonunda Öğrencilere seçilmesi durumunda gençliğin özellikle öğrenci gençliğin sorunlarına çözüm üretebileceklerini ve bu konuda önemli deneyimlere sahip olduğunu dile getirdi.  Toplantı samimi, dostça sıcak bir ortamda sona erdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz